Veronica Wagner fyra i bom och Emma Larsson sexa i fristående i World Challenge Cup i artistisk gymnastik

Som första reserv tog sig Veronica Wagner (Eskilstuna GF) in i bomfinalen och slutade på en mycket fin fjärde plats. OS-klara klubbkamraten Emma Larsson tog en sjätteplats i friståendefinalen.

Veronica Wagner, som gjorde sin första tävling på ett år, knep efter en strykning en plats i bomfinalen där hon placerade sig på en fjärde plats med poängen 12.925.

– Det är en otrolig prestation av Veronica snart 29 år gammal, som varit ute på den internationella gymnastikarenan i över 15 års tid, säger Helena Andersson Melander, ansvarig för seniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

I ett mycket starkt finalfält genomförde Veronica en fantastiskt bra bomserie fram till och med avhoppet som hon satte sig på.

– Jag var helt enkelt för trött i kroppen i slutet på serien för att ställa avhoppet, kommenterera Veronica Wagner sin serie.

Guld och silver gick till Brasiliens Flavia Saraiva och Rebeca Andrade. Kinesiskan Jiaqi Lyu tog tredjeplatsen.

Se bomserien här!

Emma sexa i friståendefinalen

I en konkurrenskraftig final placerade sig OS-klara Emma Larsson på en sjätte plats i World Challenge Cup i fristående. Ett steg i en landning och ett kliv utanför friståendeytan drog ned poängen något jämfört med kvalet, men landade ändå på fina 13.525.

– Jag är nöjd över att jag fick full svårighetsgrad båda tävlingsdagarna i fristående, 5.7. För mig är det ett steg på vägen mot OS, där jag vill höja mig ytterligare, säger Emma Larsson.

Se friståendet här!

Vann friståendefinalen gjorde Flavia Saraiva, Brasilien, följt av Rebeca Andare, Brasilien, och Vanessa Ferrari Italien.

Publicerad: 2016-06-26