Gymnastikförbundet i Almedalen

Under politikerveckan i Almedalen finns Gymnastikförbundet på plats i Visby. Gymnastiken representeras både genom ett seminarium om anläggningar och genom prova-på-aktiviteter med bland andra landslagsgymnasten Jonna Adlerteg.

Gympan arrangerar seminarium

Tillsammans med Riksidrottsförbundet anordnar Gymnastikförbundet och Gymnastikförbundet Öst seminaret "Blir idrotten bortdribblad i samhällsplaneringen?" Temat är anläggningar och medverkande i panelen är både politiker, byggföretag och representanter ifrån gymnastiken. Varmt välkomna att delta i publiken kl 11:15-12:15 i Ideella trädgården (Birgers gränd 7, ingång från Almedalen). Läs mer om seminariet här.

Riksidrotssförbundet i Ideella trädgården

Förutom gymnastikens seminarium anordnas en mängd olika seminarium om viktiga idrottspolitiska frågor. Även dessa hålls i Ideella trädgården. För fullständigt program och mer information om innehållet under dagen hänvisar vi till RF:s egen Almedalsinformation.

Prova på gymnastik och andra idrotter

I Almedalsparken finns ett stort prova-på-område där det finns möjlighet att prova på olika idrotter. Det pågår aktiviteter kl 10:00-16:00. På plats finns landslagsgymnasten Jonna Adlerteg - ta tillfället i akt att träffa Jonna och få ett signat gymnastikfoto. Schemat för gymnastikens aktiviteter finns nedan. Välkommen att prova på gymnastik och andra idrotter! Läs mer om vilka idrotter som finns på plats här.

10:30 Barngymnastik
11:30 Kvinnlig artistik gymnastik
13:30 Träffa landslagsgymnasten Jonna Adlerteg
14:30 Truppgymnastik
15:30 Parkour och tricking

Årets gymnastikkommun koras

På prova-på-området kommer generalsekreterare Johan Fyrberg att dela ut pris till årets gymnastikkommun 2016. Den vinnande kommunen mottager en check på 10 000 kr från Gymnastikförbundets sponsorer LEG/Rantzows Sport. Styrelsens motivering tillkännages i samband med prisutdelningen och publiceras därefter på gymnastik.se. Priset delas ut 12:30.

 

Publicerad: 2016-06-30

UPPTÄCK MER