Jonatan Petersson ifrån Jönköping segrade i SM i tricking 2016

Lördagens SM-tävling i Norrköping var det tredje officiella mästerskapet i tricking. Jonatan Petersson ifrån Jönköping överraskade och tog genom stilrena och säkra tricks hem det 5 kg tunga mästarbältet och segern i SM i tricking 2016.

Många hade nog väntat sig att få se Måns ”Cork Corksson” Rudfeldt försvara sitt guld ifrån förra årets SM-tävling. I finalen överraskade istället Jonatan ”Jolte” Petersson ifrån Jönköping. Jonatans strategi var att göra säkra och genomtänkta combos och tricks.

- Jag hade egentligen bara räknat med att kanske klara mitt första battle. När jag gick vidare var det bara att köra det jag var säker på. Strategin var att göra sånt som jag kommer landa och som jag vet blir snygga tricks och combos, säger Jonatan Petersson.

Strategin visade sig vara vinnande. Det var just Jonatans stil och säkerhet som gjorde att han gick segrande ur finalen. Svårighetsgraden hos finalmotståndaren Måns var enligt både Jonatan och domarna högre. Men missar i landningar spelar stor roll i tricking och Jonatan lyckades med konsten att göra riktigt säkra combos och sätta sina landningar.

- Det var jätteskoj att Jonatan höll hela vägen. Han var den första stora trickaren i Sverige, men har dragits med skador som hindrat honom. Det var svårt att veta utgången i finalen eftersom Måns svårighetsgrad var högre. Men Jontes stil är så mycket renare, helt klart en värdig vinnare. Stil håller helt enkelt, säger domaren David Hassel.


SM-tävlingen, som hölls i strålande sol på Tyska torget i Norrköping, bjöd på många kreativa combos och tricks. Flera gånger jublade deltagarna åt varandra och det utbyttes många kramar för snygga tricks. Efter Jonatan Petersson kom på andra plats Måns Rudfeldt ifrån Sollentuna och på tredjeplats Kim Svensson ifrån Falun.

Publicerad: 2016-07-09

UPPTÄCK MER