Guldyra när storfavoriten Jonas Nordfors tog SM-guld i trampolin, DMT och synkron trampolin

Jonas Nordfors, Upplands Väsby Gymnastikklubb, tog under tisdagen tre av tre möjliga guld under SM-tävlingarna i Norrköping. Han segrade i individuell trampolin, DMT och synkron trampolin där han tävlade tillsammans med Felix Holgersson.

Tre guld var Jonas stora mål inför SM, men han vågade inte fullt ut tro att det var möjligt. En lättad Jonas säger att det är med ett helt annat självförtroende han kommer att gå ut i internationella tävlingar framöver. - "Äntligen gick det som jag ville på ett SM! Det här är bara början", säger en mycket glad Jonas Nordfors, mellan grattishälsningar och kramar från medtävlande.

 


Louise Hedberg Lundblad från Gefle Gymnastikförening

Svenska mästerskapen i trampolin och DMT 2016 avgjordes under SM-veckan i Norrköping. I individuell trampolin hoppade storfavoriten och den regerande mästarinnan, Lina Sjöberg ifrån Uppsala Gymnastikförening, ur sig och lämnade därmed öppet för konkurrenterna att överraska. Louise H Lundblad ifrån Gefle Gymnastikförening hade bästa poäng redan i kvalet och hon fortsatte lika fint i finalen. Louise knep guldet före tvåan Alice Flensburg ifrån Klippans Gymnastikkrets. På tredje plats kom, trots urhoppningen, Lina Sjöberg. 

På herrsidan höll Jonas Nordfors för favorittrycket och tog hem guldet i individuell trampolin, DMT och i synkron trampolin tillsammans med Felix Holgersson, Trampolinklubben Levo.

Under prisutdelningen tilldelas två gymnaster betydelsefulla utmärkelser inom gymnastiken. Jonas Nordfors blev i och med sina poäng på tidigare tävlingar och mästerskap Stor Grabb och mottog en legitimation ifrån Gymnastikförbundet. Lina Sjöberg tilldelades den mycket prestigefyllda utmärkelsen "World Class Gymnast" ifrån det internationella gymnastikförbundet FIG för sin bronsmedalj under VM i Odense 2015.

Fullständig resultatlista

Publicerad: 2016-07-13

UPPTÄCK MER