Träningstävling inför OS i Rio

Eskilstuna GF bjöd i torsdags in till en träningstävling inför avresan till OS. Hallen var fullsatt när Emma Larsson visade fin form och gick igenom alla fyra redskap.

I Vilstahallen i Eskilstuna välkomnades Emma Larsson in i hallen under publikens jubel, rökridå och med härlig dans ifrån brasilianska dansföreningen i Eskilstuna. Inför avresan till Rio anordnades en träningstävling där publiken fick se Emmas tävlingsserier på alla de fyra redskapen hopp, barr, bom och fristående. På plats fanns förutom ett publikhav med stöttande supportrar även de tidigare OS-gymnasterna Jonna Adlerteg (London, 2012) och Veronica Wagner (Aten, 2004).


Emma visade fin form på alla redskapen. Missar i barren gav poängavdrag men eftersom det var just en träningstävling fick hon en ny chans att göra serien - vilket hon gjorde galant. Både bomen och friståendet, som enligt både Jonna och Veronica är Emmas vassaste grenar, genomfördes med finess och stabilitet. Efter genomförd tävling gick koncentrationen över i ett enda stort leende och Emma Larsson känns trygg inför OS. När publiken bildade kö för att få autografer var stjärnstatusen ett faktum. Det är, och ska vara, stort att representera Svensk Gymnastik på ett OS!

Vi på Gymnastikförbundet fick värdefull tid med Emma efter evenemanget. Det spelades in film och fotades i den specialdesignade OS-dräkten ifrån Vera Sport. Under intervjun med Emma fick vi reda på varför gymnastik är viktigt för henne och hur förväntningar inför OS ser ut. Emma bjöd på många skratt och avslöjade vem hennes, lite oväntade, förebild är. Filmen kommer inom kort att publiceras på gymnastik.se och facebook.com/svenskgymnastik.


Foto: Ahmed Al-Breihi/Gymnastikförbundet

Publicerad: 2016-07-21

UPPTÄCK MER