VM-brons på hemmaplan för svenska mixlaget

VM i hoppreps första tävlingsdag bjöd på publikens jubel och en välförtjänt bronsmedalj för det svenska mixlaget.

I öppna klassen tävlar mixade lag och Sverige knep en tredjeplats på hemmaplan efter att ha fått fina poäng i samtliga sex grenar. Laget kommer ifrån Kämpinge GF och består av Elin Söderlund, Sara Nässel, Wilma Roth, Tora Nyqvist och Oliver Åström-Möller.  Laget har tränat tillsammans länge och jobbar mycket med kreativitet i grenarna. Arenan kokade när Sverige tävlade och det gick inte att ta miste på att publikstödet uppskattades av hopparna.

- Det var en sån känsla att gå in där. Att lyckas på hemmaplan! Det betydde allt, säger Wilma Roth och laget pratar nästan i munnen på varandra för att verkligen förmedla hur viktigt det var med publikens jubel.


Förväntningarna har varit höga och det är en stor press som släppt från lagets axlar. Att få prestera på hemmaplan.

- Det handlar mycket om att ha nerverna i styr och prestera när det gäller. Vi som grupp kan mycket gymnastik och är starka. Det gör att vi har kontroll och kan le fast det är fysiskt krävande, säger Oliver Åström-Möller.

På frågan hur en bronsmedalj ska firas svarar laget: "Bronset ska verkligen firas! Efter World Cup på söndag blir det fest, detta betyder allt!".

Resultat för öppen klass (mix): http://wejump.net/#/TEAM/World_Championships/Open/

Publicerad: 2016-07-28

UPPTÄCK MER