Dubbla VM-guld för svenska hopprepsdamerna

Andra dagen på VM i hopprep stod damernas lagtävling på schemat. I sex olika grenar, i snabbhet och freestyle, gjorde damerna upp om medaljerna. Totalen blev en rysare där ynka ett ytterligare fotnedslag i snabbhet hade placerat Sverige på pallen.

För guldlaget, som kommer ifrån Kämpinge GF och består av Isa Vigren, Julia Nydemark, Kajsa Arwefjäll, Marina Jalkell och Smilla Eliasson blev det hela två segrar på VM i hopprep. Publiken i Baltiska hallen i Malmö fullkomligt jublade av glädje när tjejerna tog hem guldet i hela två delgrenar (dubbelrep freestyle och dubbelrep freestyle par). Efter en riktig rysare missade de pallen med ynka ett fotnedslag i snabbhetsgrenen, och hamnade tillslut på en fin fjärdeplats i totalen.Foto: Samuel Wendelius/Gymnastikförbundet

På frågan om laget är nöjda går åsikterna isär. Det finns en besvikelse över att det var så väldigt nära en pallplats i totalen.

- Allt som allt är vi nöjda, vi tar Belgien nästa gång! säger Marina Jalkell och de andra i tjejerna i laget håller med.

De är alla födda år 2000, går i samma klass på samma skola, och de har alltid hoppat i samma lag. De har hoppat tillsammans i 6 år och haft mycket tid på sig att träna ihop. På frågan om hur de förbereder sig svarar tjejerna att de fokuserar fullt ut på sig själva och det de ska göra. De tittar inte på resultattavlan under hela tävlingen.

- Vi hade inte förväntat oss några medaljer och vi går härifrån med två guld. Det är typiskt vårt lag att analysera vad som gick dåligt. Men det är också en del av drivkraften, säger Smilla Eliasson.Foto: Lukas Håstlund/Sportway.se

I grenen freestyle dubbelrep tävlar tre hoppare ur varje lag och för Sverige tävlade Isa, Julia och Marina. I grenen dubbelrep freestyle par tävlar fyra hoppare och för Sverige tävlade Isa, Julia, Kajsa och Smilla. Uppställningen innebär att alla i laget medverkade i någon av guldgrenarna och är världsmästare efter dagens tävlingar! Det är första gången som laget tävlar som seniorer i VM. På meritlistan finns ett JVM-guld i totalen från Hongkong 2014.

Resultat för damerans tävlingar: http://wejump.net/#/TEAM/World_Championships/Female/

Publicerad: 2016-07-29

UPPTÄCK MER