Örebro gymnastikförening KIF får besök av Paolo Roberto

I mitten av september kommer Paolo Roberto till Örebro gymnastikförening KIF för att hålla båda en föreläsning och ett träningspass med över 150 medlemmar. Anledningen? Föreningen sålde flest flaskor av Le Zie olivolja och vann tävlingen.

Gymnastikförbundet tog en pratstund med Sara Grundel, ledare för ett trupplag i Örebro gymnastikförening KIF, som haft en riktigt lyckad start på försäljningen av Paolo Robertos olivolja Le Zie.

Hur kom det sig att ni började sälja Le Zie olivolja?
Det var jag som såg en annons om det på förbundets Facebooksida. Jag klickade vidare in på hemsidan och kände direkt att det här måste vi vara med på. Vårt lag gillar utmaningar och vi har tidigare vunnit en tävling som förbundet anordnat, så varför inte vinna igen?

Hur gick ni tillväga?
Vi har en föräldragrupp som sköter den här typen av frågor så jag vände mig i första hand till dem. De var inte lika övertygade som jag var utan ville hellre att vi skulle sälja kakor. Jag var däremot säker på att olivoljan skulle vara lättsåld – så jag tog tag i det tillsammans med en annan ledare. Vi pratade med tjejerna i laget, de delades in i grupper utefter var de bor och så bestämde vi tidpunkter för när de olika grupperna skulle gå ut och sälja tillsammans.

Var alla bekväma med att sälja?
Först och främst så sålde alla för sin egen skull och ingen var tvungen att vara med. Vi hade dock en gemensam uppstart där vi pratade om vad man kan säga vid dörren. Vi målade upp olika scenarion kring vad den som öppnade kunde tänkas säga och så formulerade tjejerna gemensamt svar på frågorna.

Min uppfattning är att föräldrarna varit väldigt positiva till detta då det till stor del är tjejerna själva som ansvarar för försäljningen. En sån sak kan ofta bli ett föräldraansvar i slutänden. Det blev utvecklande för dem och dessutom taggades de av utmaningen. Vi har informerat flera grupper och nu är vi totalt fem lag som är igång och säljer.

Vad har ni fått för feedback på produkten?
Positiv! Många tycker att det är en perfekt ge-bort-present eftersom kartongen gör att den ser extra exklusiv ut. När vi har sagt att vi är med i en tävling är det väldigt många som velat bidra till att vi ska vinna också, vilket är jättekul.

Har tjejerna några tips till andra lag och föreningar som inte kommit igång med att sälja olivoljan ännu?
Vårt tips är att peppa varandra och att försöka sälja tillsammans. Då blir det till en rolig grej som ökar sammanhållningen i laget. :)  

Vill din förening också sälja Le Zie olivolja? Läs mer om hur ni går tillväga.

 

Publicerad: 2016-09-02

UPPTÄCK MER