EM-final för alla svenska landslag

Under torsdagens kvaltävlingar i EM i truppgymnastik gjorde alla landslagen det som förväntades av dem. Det innebär att Sverige har tre kvalificerade lag till lördagens EM-finaler.

Mixedlaget satte poängrekord i kvaltävlingen

Det svenska mixedlaget gjorde en fantastisk tävling och gick segrande ur kvalet. De fick poängen 60.0, vilket är rekord i en mixedtävling inom truppgymnastiken.

– Vi fick en fantastisk start på seniortävlingen och våra landslag. Mixedlagets insats var oerhört positiv. 60,0 är den högsta poängen i mixedklassen någonsin - med marginal. Samtidigt som vi glädjas åt det så kan vi faktiskt sätta ribban lite högre inför finalen. I alla tre redskap finns det småsaker som kan skärpas till lite ytterligare. Nu ligger allt fokus framåt för att göra jobbet klart på lördag, kommenterar Jonas Juhl landslagschef mixedlagets kvaltävling.Mixedlaget slår rekord i kvalet. Foto: Fredric Berggren.

Damerna vidare efter skakig inledning

Även damerna gick vidare till final och kom på en tredje plats i kvalet efter Island och Danmark. De tolv gymnasterna som ingår i laget hade emellertid en lite skakig inledning av tävlingen men avslutade bättre.


Fin position i luften. Foto: Fredric Berggren

– I hoppet såg vi en hel del osäkra landningar och i friståendet var det något fall samt vissa svårigheter som inte blev godkända av domarna. I tumblingen körde laget fina varv och fick därmed ett bra avslut på kvalet. Damlaget består av grymma tjejer som har betydligt mer att ge i finalen, säger Jonas Juhl.

Hög nivå på herrarnas kval

I herrarnas kval deltog åtta lag och nivån har höjts avsevärt bland de länder som är relativt nya inom truppgymnastiken. Danmark gick segrade i kvalet följt av Sverige och Norge.Handstående i herrarnas fristående. Foto: Fredric Berggren.

– Herrarna levererade inte som de själva hade hoppats ikväll. Då här finns det förhoppningsvis mycket att hämta. I hoppet vilades enstaka gymnaster och därmed sänktes svårigheten. Det blir spännande att se allt släppas loss på lördag, avslutar Jonas Juhl.

Finalen går på lördag och sänds i SVT. Tävlingarna startar klockan 12.30.

Resultat:

http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/312Damernas fristående - uttrycket är centralt. Foto: Fredric Berggren.


Höga hopp. Foto: Fredric Berggren.

 

Publicerad: 2016-10-13

UPPTÄCK MER