Brons och silver i EM-finaler i truppgymnastik för juniorer

Truppgymnastikens EM för juniorer har avgjorts i Maribor, Slovenien och Sverige och Brommagymnasternas juniordamer fick med sig en bronsmedalj hem. Herrarna från samma förening tog hem silvret.

Brommagymnasterna från Stockholm tog hem bronset

I damernas juniorkval blev tävlingen en spännande nordisk uppgörelse där Island vann före Danmark och Sverige knep bronset före Finland. Tjejtävlingen visade ett skifte bland länderna som ligger precis efter toppen där Storbritannien klev in på en femte plats före Norge.

– Juniortjejerna från Brommagymnasterna började tävlingen med en miss på likavarvet i tumbling. Men laget tittade bara framåt och levererade en mycket bra insats i de två följande grenarna. Ett bra hopp och ett oerhört synkat fristående gav en fantastisk fin bronsmedalj efter Island och Danmarks landslag, säger Jonas Juhl landslagschef.

GK Motus Salto från Malmö femma

Den mixade gruppen under juniorernas EM visade en avsevärd nivåhöjning, där många lag lyfte sig i finalen. Motus Salto från Sverige startade med en fin tumbling och höjde sin poäng från kvalet genom stilrena varv. Hoppet innehöll några missar, så trots ett mycket fint fristående med dagens näst högsta poäng, blandade sig inte det svenska laget in i toppstriden.

– Juniormixen från GK Motus-Salto gör en mycket bra final. Att som föreningslag vara uppe emot landslag är en nästintill omöjlig uppgift visade det sig i dag i mixedklassen. Det är tydligt att se att det satsas stort från lite mindre/nyare länderna, där lagen är toppade med de absolut bästa gymnasterna, säger Jonas Juhl.

Vann gjorde Danmark före Norge och Island. Italien tog en sensationell fjärdeplats och Sverige slutade femma.

Herrarnas juniorer inofficiella silvermedaljörer

Brommagymnasterna, i samarbete med KFUM och Järfälla, gjorde en mycket bra final och lyfte sig rejält från kvalet. Men danskarna blev för svåra även i denna klass och de vann med stor marginal. Brommagymnasterna slutade på en mycket fin andra plats före Storbritannien, som tog sin första medalj i internationella sammanhang. Norge slutade fyra.Brommagymnasterna, med hjälp från KFUM och Järfällagymnasterna innan finalen. Foto: UEG

– Juniorkillarna avslutade kvällen med ett välförtjänt silver. Med 53,750 placerade Sverige sig stabilt på pallen med sju poäng upp till Danmark och fem poäng ner till överraskningen England som tog brons före Norge. Det var en bra prestation av killarna som utöver ett fall på trampett och i fristående gjorde en fin tävling, berättar Jonas Juhl.

Då det endast var fyra startande lag i herrklassen, är resultatet inofficiellt.

– Summerat så tar vi två medaljer av tre möjliga, ett silver och ett brons. Nu ökar motivationen för landslagen inför morgondagens seniorfinaler, där kampen går landslag mot landslag, avslutar Jonas Juhl.

Resultat:

http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/312

Publicerad: 2016-10-14

UPPTÄCK MER