FemiRun vill inspirera fler tjejer att utöva parkour, freerunning och tricking

I FemiRun ingår fem tjejer som tillhör några av Sveriges främsta på damsidan inom parkour, freerunning och tricking. De har nu släppt en film och hoppas kunna inspirera fler tjejer till att våga börja träna.

FemiRuns film skapades för att kunna inspirera fler tjejer runt om i landet till att våga prova på parkour, freerunning och tricking. Deras film är en ett del av ett jämställdhetsprojekt vars syfte är att lyfta kvinnliga profiler. Projektet leds av Nivin Shaker som säger så här om FemiRun och projektet:

Genom filmen vill vi lyfta fram förebilder och visa att tjejer kan och har samma förutsättningar som killar. Projektet är viktigt eftersom en av de främsta anledningarna till att tjejer inte vågar testa parkour är att de tror att “tjejer inte kan bli duktiga som killarna eller klara av samma hinder”, och med projektet försöker vi förebygga just det tänket! Därför har vi lagt störst fokus på att visa upp förebilderna och få de att framstå som de duktiga atleter de är.

 

FemRun består förutom av Nivin även av Miranda Karnert, Alicia Karnert, 

Lisa Andersson och Thelma Ilbäcken. Alla fem 

kommer att medverka på MOFS Girls Jam 3-4 november i Sollentuna. Är du mellan 10-100 år? Välkommen som deltagarna på MOFS! Biljetter samt mer information finns här: http://mofs.rocks 

Kan du inte komma till MOFS eller MOFS Girls Jam men vill börja träna? Använd klubbkartan på PKTR.se/hitta-traning för att hitta en förening som passar dig.

 

Publicerad: 2016-10-14

UPPTÄCK MER