Fina resultat i finalerna på Nord-EM

Sverige hade flera finalplatser bland herrarna och damerna i årets Nord-EM. Överlag var det en mycket fin tävling för alla finalisterna och Sverige fick med sig ett guld, ett silver och två brons hem från Trondheims grenfinaler.

- Vi är totalt sett nöjda med Nord-EM. Vi har gjort ett avtryck och det känns bra inför framtiden. Det är extra kul att Christopher får till det. Han har tränat väldigt hårt och bra under lång tid och detta är resultatet av just det, kommenterar Fredrik Pierreville, förbundskapten i manlig artistisk gymnastik, de fina tävlingarna i helgen.

Flera medaljer för herrarna

– Det var den roligaste och bästa tävlingen någonsin. Hela teamet arbetar med tankesättet att ur laget kommer de individuella framgångarna, och mina resultat denna helg är just det. Jag kommer fortsatta att tänka så, för att det är ett vinnande koncept för mig att laget arbetar för varandra, kommenterar Christopher Soos helgen tävlingar.

Herrarna startade i fristående, dit både Henrik Schröder, Hammarbygymnasterna, och Christopher Soos, Halmstad Frigymnaster, hade kvalificerat sig genom fina prestationer i lördagens mångkamp. Det var en bra final, utan större missar genom hela startfältet, där Christopher till slut hamnade tvåa och Henrik, som körde lite lättare än sina medtävlande, kom på en åttonde plats. I bygelhästen som var nästa gren kom Christopher på en fjärde plats.Christopher Soos, silver i fristående.

I ringarna hade Sverige två startande i finalfältet och den som lyckades allra bäst var William Broman från Sverige och Hammarbygymnasterna som med sina 13.65 hamnade högst på pallen. David Rumbutis, Brommagymnasterna, körde en fin serie men hade tyvärr ett fall i avhoppet och slutade på en femte plats.

David var i final även i hopp och genomförde två svåra hopp. I det första kom han in lite fel på hoppbrädan, vilket medförde en lite sämre landning. Det andra hoppet var emellertid i stort sett felfritt, vilket ledde till en fin bronsplats. Med tanke på att det är Davids första tävling bland seniorer är bronsplatsen än mer imponerande.

I barr hade vi Christopher och David i ytterligare finaler och de slutade fyra respektive sjua.


David Rumbutis, brons i hopp.

I avslutande gren räck tävlade Christopher sin fjärde final och han avslutade med en storstilad serie med en trippel volt i avhoppet. Poängen räckte till ytterligare en bronsmedalj för Sverige.

Placeringar för de svenska herrarna:

  • Fristående: Christopher 2:a, Henrik 8:e
  • Bygel: Christopher 4:a
  • Ringar: William 1:a, David 5:a
  • Hopp: David 3:a
  • Barr: Christopher 4:a , David 7:a
  • Räck: Christopher 3:a

Stilrena serier för damerna

Lova Tingvall, All Star Gymnastics (ASG) startade i hopp och gjorde två fina hopp med hög stilpoäng. Hon slutade i stor konkurrens på en femte plats.

– Det känns bra, nu ska jag bara lägga till en skruv (på yourchenko-hoppet), kommenterar Lova sin prestation.

Sigrid Risberg (ASG), som tävlade i barr, genomförde en stabil serie med fina linjer i övningarna. Med en lite lägre svårighetsnivå än de övriga i startfältet, men med den näst högsta utförandepoängen bland de tävlande, hamnade hon på en fin sjunde plats.

– Det är kul att få mer erfarenhet. Jag satte in nytt avhopp i barren som satt i dag så det är jag väldigt nöjd med, säger Sigrid.Sigrid laddar inför barren.

I bom och fristående hade Agnes Åkerman från Hammarbygymnasterna kvalificerat sig till final, i bommen var det lite vingligt och ett fall på en av de akrobatiska kombinationerna. Poängen räckte till en åttonde plats. Även i friståendet blev det ett fall, på en dubbel pikerad salto, synd då resten av programmet var väldigt fint. Även har placerade sig Agnes på en åttonde plats.

– Jag är nöjd med det mesta men vet ändå att jag kan göra bättre - så det ska jag fixa till nästa gång!, avslutar Agnes.


Tränare och gymnaster samlat på en bild.

Placeringar för de svenska damerna:

  • Hopp: Lova Tingvall 5:a
  • Barr: Sigrid Risberg 7:a
  • Bom: Agnes Åkerman 8:a
  • Fristående: Agnes Åkerman 8:a

Alla resultat finns här:

http://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/315

 

Publicerad: 2016-10-23

UPPTÄCK MER