Föreningssamarbete där alla är vinnare

Inom Gymnastikförbundet finns runt 600 föreningar som har någon typ av gruppträning och några av dem har inlett ett spännande och givande samarbete.

Fyra föreningar som finns i vår västra region har inlett ett samarbete inom ramen för deras gruppträningsverksamhet. Föreningarna är Gymmix Pulsen, Kvibille GF, Eldsberga GF och Sönderums GIF (Gymmix) som alla är med i nätverket för Gymmix på regional nivå.

Samarbetet rör flera områden, exempelvis samannonsering, vikariepool, gemensamma ledar- och nätverksträffar och nu nyligen ett samarbete kring föreläsningen - "Smärta och Fysisk aktivitet".

En av initiativtagarna till samarbetet är Anja Andersson i Gymmix Pulsen:

– Samarbetet ger ringar på vattnet och det finns massor med aktiviteter att samarbeta kring! Gymmix Nätverk sattes igång våren 2015 på Eurostop i Halmstad och sedan har vi bara fortsatt med alla goda idéer och goda exempel. Alla är med på tåget och nästa vår kommer vi göra liknande träffar och samarbeten kring barnsidan, berättar Anja.Cizzi och Anja från Gymmix Pulsen, Anna-Lena från Kvibille GF, Marie från Eldsberga GF och Ann och Susanne från Sönderums GIF. Alla är med i nätverket för Gymmix och aktiva i samarbetet mellan föreningarna.

Vad handlade föreläsningen om då?

Jo, Professor Stefan Bergman från Sahlgrenska Akademin i Göteborg höll en föreläsning om smärta och fysisk aktivitet. Det är ett alltid högaktuellt ämne som Stefan summerade i tre punkter:

  • Det kan göra ont att träna
  • Den som inte tränar får ont
  • Träning kan vara behandling vid smärta

Hela 190 personer kom till Furulundsskolan för att lyssna på föreläsningen. De är såklart många fler, och mer kostnadseffektivt, än om bara en förening hade genomfört aktiviteten. Ett klockrent exempel på samarbete där alla är vinnare helt enkelt!

 

Publicerad: 2016-10-27

UPPTÄCK MER