Prestation – så mycket mer än bara teknik – utvecklingshelg för föreningar med elitverksamhet

Den 20-22 januari 2017 genomför Gymnastikförbundet den tredje utvecklingshelgen för föreningar med elitverksamhet.

Helgen vänder sig till dig som vill lära dig mer om prestationsutveckling och är JSM/SM-tränare oavsett tävlingsdisciplin, tränare för gymnaster i landslag, medicinskt ansvarig/intresserad, styrelseledamot eller sportchef i en förening med elitverksamhet. Vi rekommenderar även helgen för styrelseledamöter, sportchefer och chefstränare i föreningar som strävar mot elitnivå inom de närmsta åren.

Denna helg är ytterligare ett steg i införandet av Svensk Gymnastisks strategi för tävling, vilken utgår från utvecklingsmodellen med tillhörande nyckelfaktorer. I vårt gemensamma utvecklingsarbete behöver vi ställa frågor till oss själva om vi gör rätt saker och om vi kan göra det som är rätt ännu bättre. Svensk Gymnastiks mål för elit- och tävlingsverksamheten är bland annat att gå ifrån att se prestation som något som är reducerat till teknisk färdighet, till att prestation definieras utifrån teknisk, taktisk, mental, social, kulturell och kontextuell förmåga.EM i trupp 2016. Tack till publiken! Foto: Fredric Berggren.

Föreläsningar och workshops

Målet för utvecklingsträffen är att skapa samsyn kring hur vi kan stötta gymnaster, tränare och föreningar på bästa möjliga sätt och därmed optimera insatserna som kan leda till framgång. Under helgen kommer man bland annat att kunna ta del av:

  • Föreläsningar med experter
  • Genomgång av prestationsbegreppet och konkreta verktyg för att arbeta med prestationshöjande insatser i föreningen
  • Information om pågående utvecklingsprojekt kring medicinsk support samt utbildningsrevisionen
  • Presentation och diskussion kring framtidsplaner och ambition för landslagsverksamheten 2017-2020
  • Landslagsgymnasters egna berättelser
  • Dialog med nationella tävlingskommittéerna inom respektive disciplin
  • Möjlighet för diskussion med topptränare, sportchefer och styrelsemedlemmar från föreningar inom alla discipliner

Blandat med föreläsningar kommer det att hållas ett antal workshop på temat prestationsutveckling där innehållet anpassas utifrån olika roller; tränare, styrelser, sportchef och medicinskt ansvariga/intresserade.

Helgen inleds kl. 19.00 på fredagen och avslutas kl. 15.00 på söndagen. För de som bokar övernattning fredag ingår middag fredag kväll. Vi återkommer med ett mer detaljerat schema.

Vi kommer hålla till på Scandic Hotels, Infra City, Upplands Väsby/Stockholm. Vi hoppas på stor uppslutning och att ni utöver kunskapsinhämtning, workshops och diskussioner även får tillfälle att träffas, prata och umgås.

Prisexempel, fler alternativ finns via anmälningslänken
Deltagaravgift, inkl mat och logi i enkelrum 2 nätter: 3750 kr/pers.
Deltagaravgift, inkl mat och logi i dubbelrum 2 nätter: 2750 kr/pers.
Deltagaravgift, inkl mat och logi i trippelrum 2 nätter: 2500 kr/pers.
Deltagaravgift inkl mat, utan boende: 1750 kr/pers.

Varmt välkommen med din anmälan.

Vi ses!

 

Publicerad: 2016-11-03

UPPTÄCK MER