Mixedlandslaget i truppgymnastik nominerade till Årets Lag på Idrottsgalan

Prestationen som mixedlandslaget i truppgymnastik levererade under EM i Maribor i oktober lämnar avtryck även utanför vår egen gymnastikbubbla. Laget har fått en nominering i kategorin Årets Lag på Idrottsgalan den 16 januari 2017.

Med slutpoängen 60,0 i kvalet och 59,816 i finalen vann inte bara det svenska mixedlandslag EM-guld, de satte samtidigt nytt världsrekord i poäng i mixedklassen med marginal. Prestationen innebar Sveriges första guld i mixedklassen någonsin.

- Det är fantastiskt roligt för mixedlaget att ha fått nomineringen Årets Lag, det är de så väl värda. De stod för en otroligt stark prestation under EM både i kval och final. En stor del av mixed- och trupplandslagets framgång kommer från en unik lagsammanhållning och här vill jag framhäva samarbetet inom hela trupplandslaget som en viktig del i detta. Alla som varit med på resan, direkt inom landslagen och i föreningarna på hemmaplan, ska vara oerhört stolta över denna nominering som verkligen sätter truppgymnastiken än tydligare på kartan, säger Jonas Juhl, landslagsansvarig på Gymnastikförbundet.Överst på pallen på EM. Foto: Fredric Berggren.

- Jag tror juryn verkligen har sett prestationen under EM som en sann hyllning till Svensk Idrott och en manifestation av ett i idrottsmässiga sammanhang nästintill unikt jämställdhetsperspektiv, där killar och tjejer tävlar tillsammans på fullkomligt lika villkor. Här sticker truppgymnastiken ut på ett unikt sätt, kommenterar Johan Fyrberg nomineringen.

I mixedlandslaget ingår följande gymnaster:

Julia Pettersson, Brommagymnasterna
Klara Bengtsson, GF Fram
Lovisa Magnusson Eriksson, Höganäs GF
Maria Davidsson, Örebro GF
Minora Bristedt, Brommagymnasterna
Ylva Zelleroth, Örebro GF
Albin Lundin, Brommagymnasterna
Fredrik Cederlund, Brommagymnasterna
Joel Händig, Brommagymnasterna
Kevin Dannefalk, KFUM GA
Patrik Hellberg, Brommagymnasterna
Simon Nyberg, Brommagymnasterna

Tränare:

Ola Härstedt, Johanna Borgström, Sofie Tarring

Publicerad: 2016-11-15

UPPTÄCK MER