2017 fullspäckat med aktiviteter och tävlingar

Efter ett fantastiskt 2016 så kommer här en sammanställning av de stora tävlingarna och eventen under 2017. Det ser ut som om även detta år blir riktigt spännande.

Året inleddes med en utvecklingsträff för föreningar med elitverksamhet. Det långsiktiga målet är att alla den kunskap och erfarenhet som finns inom landslag och dessa föreningar ska nå ut till hela vår verksamhet. Läs mer här.

SM-tävlingar i fokus

Under året kommer åtta SM-tävlingar att genomföras och först ut är SM i hopprep i mars. Efter ett strålande VM i Malmö i somras, blir det spännande och se hur tävlingarna på hemmaplan kommer att gå. Maj är av tradition en SM-månad och rytmisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik och aerobic gymnastics genomför sina tävlingar i tät följd.

Resterande SM-tävlingar, förutom freerunning och tricking där vi inte har något fastställt datum, genomförs på SM-veckan i Borås. Truppgymnastiken och trampolin har tidigare varit med och i år debuterar kvinnlig artistisk gymnastik.

Internationella mästerskap

Truppgymnastikens största mästerskap, EM, går vartannat år och 2017 är det istället den nordiska uppgörelsen som står i fokus. Här har vi ett mästerskap på hemmaplan i Lund och det är resultatet från SM i Borås som avgör vilka föreningslag som kommer representera Sverige i november.

Den artistiska gymnastiken har två stora mästerskap under året. Först ut är EM som går i Rumänien i april och i höst har vi ett VM i Canada. 2017 är det individuella tävlingar och herrarnas mål är att delta med ett flertal individuella gymnaster. För damerna är medverkan för enstaka gymnaster aktuellt, även dessa med mycket höga ambitioner. I slutet av året går även Nord-EM, en tävling där vi hade fina resultat under 2016, framförallt på herrsidan.

Trampolin och DMT har ett VM att se fram emot under hösten. Men redan i sommar sätter de internationella tävlingarna igång i form av World Games, där DMT igår. World Games är ett multievent, där grenar som inte ingår i det olympiska programmet samlas. För svensk del kommer Lina Sjöberg, regerande Europeisk mästarinna och bronsmedaljör på VM att delta och hon har givetvis högt ställda målsättningar.

Den rytmiska gymnastiken har både EM och VM i år. Här återkommer vi kring deltagandet för svensk del. Även i aerobic gymnastics går det ett VM i år, där AnnTherese Johansson deltog förra året.

Event och konferenser

Internationella Gymnastikförbundet FIG arrangerar Gym for Life i sommar. Evenemanget fokuserar på uppvisning, även om det finns tävlingsinslag också. Det är i dagsläget oklart om någon svensk trupp kommer att delta. I höst är det dags för Gymnastikforum igen. Förra året var evenemanget välbesökt och föreläsningar varvades med workshops från gymnastikens alla delar. Vi hoppas på ett lika fint engagemang och deltagande i år.

Detta var ett urval av aktiviteter under 2017. För att se ännu fler evenemang och tävlingar, kika in i vårt kalendarium.

http://gymnastik.sportadmin.se/iframe/kalender/visa_kalender.asp?id=1

 

Publicerad: 2017-02-01

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer