Nationell Gruppträningskommitté nu igång

Efter några års uppehåll har vi glädjen att presentera den nytillsatta nationella gruppträningskommitteen (GTK).

Medlemmarna i kommittén har alla lång erfarenhet av gruppträning men utifrån olika perspektiv och förutsättningar. Kommittén för 2017-2018 består av:

  • Ann Zandén, Borås (Gymmix-ambassadör)
  • Sandra Örnander, Hultsfred
  • Anna Lindgren, Stockholm (utbildare gruppträning)
  • Magnus Åström, Gävle
  • Ramya Sujith, Umeå
  • Harriet Linghall, VittangiNationella Gruppträningskommittén: Sandra Örnander, Ramya Sujith, Ann Zandén och Harriet Linghall. Saknas på bilden: Magnus Åström och Anna Lindgren.

Inför bildandet av den nationella gruppträningskommittén har man kunnat anmäla sitt intresse att vara med.

- Intresset har varit stort och i den slutliga sammansättningen har vi kunnat hitta en fin mix av erfarenheter i gruppen. Intresset och blandningen i gruppen är en bekräftelse på att gruppträningen inom Svensk Gymnastik är stark och engagerar, säger Johan Fyrberg, Gymnastikförbundets generalsekreterare.

GTK hade sitt första möte helgen 3-4 februari 2017 där gruppen fokuserade på identifiera vilka frågor som bör ligga på GTKs agenda framöver samt hur vi verkar för att stärka effekten och samarbetet av de regionala kommittéerna, Gymmix-ambassadörerna och GTK.

Tills det att formerna och uppdraget tydliggjorts och en ordförande kan tillsättas kommer GTKs arbete samordnas av Irene Samuelsson, idrottskonsulent vid Gymnastikförbundets nationella kansli.

- Gruppträning och barngymnastik är utan konkurrens de verksamheter som störst andel av gymnastikens föreningar har, så nybildandet av en nationell gruppträningskommitté är ett mycket viktigt steg framåt för utvecklingen av gruppträning inom Svensk Gymnastik, avslutar Johan Fyrberg .

 

Publicerad: 2017-02-23

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer