Gymnastikens Birgitta Green nominerad som Årets Eldsjäl/Hälsa

Den 9 mars utsågs Årets Eldsjäl 2016 vid Eldsjälsgalan på Berns i Stockholm. I kategorin Hälsa var Birgitta Green nominerad för sitt stora engagemang och arbete inom gymnastikens verksamhet Alla Kan Gympa.

Vinnare i kategorin blev Sussi Wilén-Dacke som brinner för att hjälpa överviktiga barn att må bättre.

Alla Kan Gympa, är en verksamhet inom gymnastiken för gymnaster med speciella behov och/eller rörelsehinder. Birgitta har skapat och drivit Alla Kan Gympa med hela sitt hjärta och personliga engagemang under många år. Så här kommenterar Birgitta själv från galan:

- Det har varit en fantastisk kväll. Mest glad och stolt är jag att vår verksamhet och våra gymnaster har blivit sedda och att det hjälpt oss att kunnat sprida Alla kan Gympa. Det betyder mycket.


Birgitta och gymnaster på EUROGYM.

Lotta Darlin, marknads- och kommunikationschef på Gymnastikförbundet, följde galan på plats och bekräftar hur viktigt ett sånt här nominering är för att lyfta fram att gymnastikens tillgänglighet.

- Gymnastik ska vara tillgänglig för alla och Alla Kan Gympa ett fantastiskt exempel på hur människor med olika förutsättningar kan gympa på sina villkor. Att Birgitta Green uppmärksammas för arbete innebär att vi nu får ytterligare bekräftelse på att den verksamhet som Birgitta har utvecklat och driver verkligen berikar Svensk Gymnastik och det ger oss extra kraft att sprida verksamheten vidare.

Eldsjälsgalan arrangeras av Folkspel, en av Gymnastikförbundets samarbetspartners.

Läs mer om Eldsjälsgalan här:

http://www.aretseldsjal.se/

 

Publicerad: 2017-03-10

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer