Kämpinge GF satte två nya svenska rekord på SM i hopprep

På SM i hopprep satte Kämpinge GF två nya svenska rekord. Det var i snabbhetsgrenarna 4*30 sek snabbhet med enkelrep och 4*45 sek snabbhet med dubbelrep som rekorden sattes.

Svenska mästare blev Elin Söderlund och Felix Vigren, båda från Kämpinge GF.

 Resultat från lördagens lagtävlingar


Under lördagen avgjordes lagtävlingarna i SM i hopprep på Lingvallen i Skåne. Som värd för tävlingarna stod Kämpinge GF och det var också föreningen vars lag satte två nya svenska rekord i snabbhet.

Det var Kämpinge GF lag 3 som fick ihop hela 375 steg med högerfoten i delgrenen 4 x 30 sek snabbhet med enkelrep och slog det gamla svenska rekordet på 366 steg. De nya rekordhållarna är Elin Söderlund, Sara Nässel, Louise Söderlund och Elsa Skansjö. Foto: Joakim Nydemark

I grenen 4 x 45 sek snabbhet med dubbelrep låg det gamla svenska rekordet på 570,5 steg med högerfoten innan Kämpinge GF lag 2 idag fick ihop hela 592,5 steg - som därmed är nytt svenskt rekord och innehas av Smilla Eliassson, Marina Jalkell, Kajsa Arwefjäll, Isa Vigren och Julia Nydemark.

- Vi har egentligen inte tränat mer snabbhet än innan. Men vi har hittat ett nytt sätt att räkna på och det har gett oss ett lugn när vi hoppar. Nästa gång hoppas vi kunna komma över 600 steg, säger tjejerna i laget.

Det var kanske just lugnet som gjorde att Kämpinge GF lag 2 vann totalen i lagtävlingarna (som består av delgrenar i både snabbhet och i freestyle) och därmed kan titulera sig svenska mästare.

Resultat från söndagens individuella tävlingar

Under söndagens SM-tävlingar i hopprep korades nya svenska mästare hopprep. Hopparna gjorde upp i de individuella tävlingarna där följande delgrenar ingår: 30 sek snabbhet, 3 min snabbhet och freestyle 45-75 sek.

På herrsidan vann Felix Vigren från Kämpinge GF. Favoritgrenen är freestyle vilket inte minst syntes på slutposeringen, Felix bjuder verkligen på en show och efteråt säger han såhär:

- Jag är verkligen jätteglad! Just nu har jag inget lag vilket har gjort att jag verkligen satsat på det individuella och då är det väldigt roligt när det går så här bra.Foto: Joakim Nydemark

På damsidan vann Elin Söderlund från Kämpinge GF, som så sent som i somras tog flera medaljer på VM i hopprep.

- Jag har kämpat för det här och även om jag vet att jag haft vinstchans är det alltid nervöst in i det sista. Jag är ganska jämn i de olika delgrenarna, men min styrka ligger i 3 min snabbhet, säger Elin Söderlund efter vinsten.

Utöver den individuella totaltävlingen gjorde hopparna även upp i grenen tripplar, som går ut på att göra så många trippla hopp som möjligt i följd. Segrade i damklassens gjorde Isa Vigren från Kämpinge GF och Svante Bengtsson från Höganäs GF.

Förutom SM-tävlingarna gick även JSM och Rikshoppet 6:an av stapeln. Fullständig resultatlista för alla delgrenar och totaltävlingar finns här. 

Pressklipp

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/nya-svenska-rekord-i-snabbhet

https://www.skanesport.se/2017/03/16/helgen-avgors-det-vem-som-hoppar-hem-sm-titlarna/

http://lokaltidningen.se/sveriges-basta-hopprepare-gor-upp-i-angelholm-/20170318/artikler/170319669/1467

http://www.hd.se/2017-03-18/snabba-fotter-intog-lingvallen

http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/kampinge-hoppas-pa-nya-medaljer/

http://www.hd.se/2017-03-16/hoppreps-sm-pa-lingvallen-i-helgen

Publicerad: 2017-03-18

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer