Soos, Wanström och Broman till EM i manlig artistisk gymnastik

Tre gymnaster är uttagna att representera Sverige på EM i artistisk gymnastik som går i Rumänien den 19–23 april.

Gymnasterna som är uttagna är:

  • Christopher Soos, Halmstad Frigymnaster, mångkamp
  • Kim Wanström, Hammarbygymnasterna, mångkamp
  • William Broman, Hammarbygymnasterna,  ringar, bygel och räck.

Christopher och Kim åker till EM i Rumänien för att tävla i mångkamp, det vill säga alla sex grenar. Christopher har tävlat ett par mästerskap tidigare och går stadigt framåt i sin utveckling. Kim åker på sitt första EM och ska skaffa sig ytterligare erfarenhet. William tävlar också sitt första EM och har under lång tid visat fin stabilitet i sin specialgren ringar. För honom handlar det om att få erfarenhet att tävla på mästerskap för att kunna ta nästa steg.

- Svensk manlig artistisk gymnastik är på frammarsch och vi ser detta EM som en del i att bygga upp ett framgångsrikt lag. Ur ett individuellt perspektiv handlar det om att killarna ska åka till EM och få till sina serier snyggt och stabilt. Resultaten får vi analysera efter tävlingen, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten inom manlig artistisk gymnastik.

EM i april är del av en långsiktig satsning som Gymnastikförbundet och landslaget i manlig artistisk gymnastik gör i samband med sponsorn Catea.

Inga damer till EM

Sverige kommer inte att skicka några gymnaster till damernas EM som går samma helg.

- Fokus för landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik under året ligger på VM som går i oktober. De seniorer som är uttagna i landslaget är i den fasen att de nu jobbar med rehabilitering samt att öka svårighetsnivåerna inför höstens och framtida tävlingar. Därmed var det inte heller några gymnaster som ställde upp i kvaltävlingen till EM, säger Jonas Juhl, landslagschef på Gymnastikförbundet.

 Läs mer om EM här: http://www.clujeurogym2017.ro/en/

Redan nu kan du börja följa mästerskapet via den officiella Facebooksidan. Inom kort kommer Gymnastikförbundet att starta upp ett eget event på Facebook, där vi under tävlingshelgen kommer kunna bjuda på svenskt innehåll från tävlingsdagarna.

Tider för träning och tävling

17 april 18.00- 20.40, Podiumträning

18 april 16.00-18.00, Podiumträning

19 april 18.00-20.40, Kvaltävling

21 april 13.00-15.45, Final mångkamp

22 april 13.30-16.40, Grenfinaler fristående, bygelhäst, ringar

23 april  13.30-16.40, Grenfinaler hopp, barr, räck

Publicerad: 2017-03-30

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer