Fina tävlingar för de svenska gymnasterna på EM

Kvaltävlingarna i EM i artistisk gymnastik är avslutade. Denna gång blev det inget avancemang till några finaler, men alla tre gymnasterna åker hem med nya och viktiga erfarenheter.

Kim Wanström från Hammarbygymnasterna som har jämnheten som sin styrka, körde alla grenarna i sitt första mästerskap som senior och tävlingen gick bra.

- Det var en stor upplevelse att få tävla mitt första EM. Vi körde i samma grupp som OS-tvåan Olek Verniaiev och det inspirerade såklart. Jag är riktigt nöjd med min egen insats och alla grenarna gick bra. Det var bara i friståendet som jag hade en miss, berättar en glad och nöjd Kim via telefon från Rumänien.Kim i friståendet. Foto: Volker Minkus

Christopher Soos, Halmstad Frigymnaster, tävlade i mångkampen och gjorde inte sin bästa tävling. Två av de sex grenarna, hopp och barr, var han riktigt nöjd med men i de övriga fyra blev det tyvärr en del missar.

- Jag åker här ifrån och är en erfarenhet rikare. Förberedelserna har varit bra så nu behöver jag hem och jobba med att hitta ett tankesätt kring att komma tillbaka och hålla fokus när något går fel, berättar Christopher.Christopher i bygel. Förutom en miss på första övningen gick serien mycket bra. Foto: Volker Minkus.

Det är en revanschsugen Christopher som nu ser fram emot SM som går i början av maj.

- Då ska jag visa vart skåpet ska stå!

William Broman, 19 år från Hammarbygymnasterna i Stockholm tävlade i två grenar, barr och favoritgrenen ringar. Han körde igenom sina serier och satte i stort sett alla sina svårigheter. William var ”hyfsat” nöjd med sin tävling och att ha klarat av sitt första seniormästerskap på internationell nivå.

- Det var lite ovant att tävla själv då både Kim och Christopher körde i en annan division. Men jag körde igenom mina serier på ett bra sätt. I ringar gjorde jag min absolut bästa serie förutom avhoppet där jag tog två steg, säger William Broman och fortsätter:

- Jag tycker absolut vi har uppnått målet att börja ta mer plats och synas på den internationella arenan och bygga oss ett namn för framtiden. Men det tar tid.


Peppad William inför tävling!

- EM har varit en bra erfarenhet för gymnasterna och vi tar med oss både bra saker och saker som vi måste förbättra. De har alla tre mycket att ge i framtiden och det ända sättet att kunna ta nästa steg är att delta på mästerskap som EM. Vi är fortsatt på uppbyggnad av ett slagkraftigt seniorlandslag och det gäller att vi har tålamod. Detta EM var en del i vår långsiktiga plan, kommenterar Fredrik Pierrville, förbundskapten tävlingen.

 Nu väntar snart SM för dessa tre och därefter en internationell tävling i Portugal i mitten av juni. 

 

Kvalet vanns av ukrainaren Olek Verniaiev följt av ryssen Artur Dalaloyan och britten James Hall. Bland de nordiska gymnasterna kvalade Oskar Kirmes in som näst sista gymnast bland de 24 som gör upp om mångkampsguldet senare under veckan.

Uppdateringar kommer ske kring poäng och placeringar.

Mer info finns på evenemangets webb: http://www.clujeurogym2017.ro/en/

Resultaten kommer att publiceras här: http://www.ueg.org/en/event/results.html?id=130

Publicerad: 2017-04-19

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer