David Rumbutis guld på JNM i manlig artistisk gymnastik

David Rumbutis vann idag guld på JNM i Oslo. David gjorde en riktigt bra tävling och vann guld med 76,798, före Robert Kirmes från Finland. Sofus Heggemes från Norge vann brons.

-David gjorde oss lite nervösa efter miss i hopp på ett väldigt svårt hopp yurochenko 2,5 skruv där han satte sig. Men sen bet han ihop och avslutade perfekt och det räckte hela vägen, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten för landslaget i manlig artistisk gymnastik.

Filip Lidbeck gjord en kanontävling och placerade sig precis utanför pallen på en fjärde plats med 74,698 poäng.

- Filip kvalade som etta i hopp och hans fristående håller riktigt hög klass och imorgon på finalerna hoppas vi att han kan upprepa dagens program igen. Då kan det räcka till guld. Även David har guldchans i ett flertal redskap och vi hoppas att han kan ladda om efter dagens urladdning, fortsätter Fredrik.

Lagguldet vanns av Finland 1,2 poäng före Sveriges killar på 224,227 poäng.

- Grabbarna körde bra men ett par kostsamma missar gjorde att vi inte kunde hålla emot mot ett starkt Finland, kommenterar Fredrik.

Brons för tjejerna

Tjejerna gjorde en bra tävling och vann brons med 141,7 poäng! Finland vann guldet med 146,6 och Norge kom på silverplats. De svenska tjejerna är verkligen på gång och har ett bra lag med mycket stor utvecklingspotential.

Bästa svenska blev Kristina Undeheim på en 8:e plats med 46,6 poäng oh vann gjorde Enni Kettunen från Finland.

Allt juniorer på JNM uppställda. Grymt jobbat!

Tjejerna har ett antal finaler under söndagen och bäst chans har Jessica Castles som kvalade in med bästa poäng i fristående.

Fina resultat i ungdomsklassen

Ungdomarna startade helgens tävlingar i Oslo med ett lagguld i inofficiella nordiska mästerskapen för ungdomar. Det blev även ett mångkampsguld för Luis Il-Sung Melander och silver för Peter Eriksson.

Ungdomarna och ledarna efter lördagens tävlingar i Oslo!

Publicerad: 2017-05-21