Nästa Gymnaestrada 2019 i Dornbirn

Nu har förberedelserna inför nästa World Gymnaestrada påbörjats. Gymnaestradan genomförs vart fjärde år och nästa gång är i Dornbirn, Österrike, den 7-13 juli 2019.

En Gymnaestrada är enbart gymnastikuppvisningar under en hel vecka, utan nån form av tävlingsinslag. Det är alltifrån föreningsuppvisningar på 10-15 min, till korta enkla gatuuppvisningar på gator och torg, och stora nationella kvällsgalor.


Calle Myrsell och Filip Krolopp, från Gymnastikförbundet, är precis hemkomna från det första informationsmötet i Dornbirn. De rapporterar att arrangörerna ligger väl framme i sin planering och att allt pekar på goda förutsättningar för genomförandet av uppvisningarna av alla dess slag.


De som varit med på tidigare Gymnaestrador brukar allmänt prata om "minnen för livet", och då är det framförallt det som upplevs före, under och efter uppvisningarna. En Gymnaestrada måste nästan upplevas för att man ska kunna förstå gemenskapen och alla intryck från övriga internationella deltagare.


Och den minnesgode vet att Gymnaestradan 2007 genomfördes i Dornbirn, och nu upprepas arrangemanget till stora delar på samma platser, men på ett modernt uppdaterat sätt. Redan nu vet vi att de svenska deltagarna kommer att bo i den underbara platsen Bregenz (samma som år 2007), som ligger endast 15 min från Dornbirn med pendeltåg.


Förutom alla fina uppvisningar kan Dornbirn och Bregenz erbjuda underbara naturupplevelser, där de ligger mellan Bodensjön och alla mäktiga alptoppar.

Information om möjligheten att anmäla intresse för deltagande kommer att utskickas inom kort. Vi kommer att fortlöpande lägga ut information till svenska deltagare på hemsidan och på Facebook i gruppen "Gymnaestradan 2019 - Svenska ledare" (samma som till Helsingfors år 2015).

Arrangören har all sin information på www.wg2019.at


Publicerad: 2017-05-29

UPPTÄCK MER