Gymmixföreningar i GF Öst åkte på träningsresa till Kroatien

Nu är de hemma i Sverige igen efter en underbar vecka i Kroatien, fyllda av glädje, energi och också stolthet över vad de kan åstadkomma tillsammans över föreningsgränserna. De längtar redan till nästa tillfälle.

79 Gymmix-motionärer från sex olika föreningar i region Öst (Upplands-Bro, Sundbyberg, Tumba, Älvsjö, Huddinge och Rönninge) har njutit av gruppträning i det fria med de vackra Dalmatiska bergen som kuliss. Allt från mjuk rörlighetsträning som yoga, ”Mjuk & go”, dynamisk stretch, klassisk medelgympa och danspass som Zumba och Afrodans, till tuff intervallträning som HIIT och Tabata. Vid EFIT-passen gjorde de parövningar, vilket gav både extra peppning och stora glädjeyttringar. Det är roligare än man tror att slå varandra på benen, eller försöka gå skottkärra och så tränas ju magmusklerna när man skrattar sig dubbelvikt, säger ledarna.


Förutom all varierad träning med våra instruktörer, blev det även tid för bad i det turkosblå Adriatiska havet, båtutflykter, vandringar och goda middagar alltefter deltagarnas egna önskemål. Alla har förstås valt själva hur mycket man önskat träna och umgås med övriga i gänget, men det har funnits många tillfällen till båda delar.

Hur gick de tillväga när de arrangerade denna andra träningsresa till Tucepi i Kroatien?

De hade redan upparbetade kontakter med en resebyrå och där de genom att göra resan som en gruppresa inte behövde administrera anmälningar och betalningar själva. De valde resmålet med tanke på både prislappen, möjlighet till utomhusträning (en konstgräsplan vid ett närliggande sportcenter) och självklart även lämplighet vad gäller klimat (runt 20-25 grader) och omgivningarna runt byn. Möjlighet till utflykter, både till fots, båt eller buss/bil, med intressanta saker att uppleva. Livet är ju inte bara träning sägs det.

Personalen på sportcentret har varit fantastiska och hjälpt föreningarna att låsa in och förvara material i ett närliggande förråd. De gillade nog att ha oss där, de har känts som våra trogna supporters uppger ledarna. En och annan förbipasserande turist som visade intresse fick vara med och gympa, för vi tar ju såklart varje chans att visa upp oss och sprida vår rörelseglädje.

Inför resan har ansvariga haft mailkontakt med anmälda resenärer, och även en Facebookgrupp (sluten) där de delade information, och därefter även foton och löpande info, t ex schemaändringar, när de väl var på plats. Föreningarna ordnade även en yta i hotellets reception, där de kunde sätta upp lappar. De ordnade en välkomstinformation innan första träningspasset, frivilligt ”mingel” första och sista kvällen, och de tog en fin gruppbild efter det allra sista passet innan hemfärden.

För att synas, och för att känna samhörighet, kunde de stoltsera med fina blå tygpåsar med Gymnastikförbundets logga (vi tackar för sponsringen!), och varsin vit solskärm med Gymmixlogga, ett nyckelband med träningsschemat i miniformat och ett svettband från resebyrån. Och självklart tog de med sig några Gymmixflaggor som fick fladdra i vinden längs med strandpromenaden, där de dagligen tog sig till och från träningen, kanske med ett och annat svalkande dopp emellan.


Planeringen och samarbetet mellan föreningarna för att kunna genomföra den här träningsresan har fungerat väldigt bra säger ledarna och är ett bevis på att det Gymmix-nätverk som finns i regionen fungerar väldigt bra.

Vi har verkligen mått gott på alla sätt, säger gruppen, och vill rekommendera fler föreningar att göra något liknande tillsammans. Det är inte särskilt svårt, och det ger så mycket!

Publicerad: 2017-06-02

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer