Marcela Torres svensk mästarinna i artistisk gymnastik för tredje året i rad

Efter en spännande tävling där det på förhand inte fanns någon solklar favorit stod det klart att Marcela Torres från All Star Gymnastics försvarade sin titel från 2015 och 2016.

För första gången var den artistiska gymnastiken en del av SM-veckan och under veckans första dag avgjordes mångkampen i Sjuhäradshallen.

Med en jämn och stabil tävling och poängen 48,550 tog Marcela sin tredje titel på rad med god marginal till övriga startfältet.

- Jag är jätteglad. Jag började träna seriöst för två månader sedanefter ett långt uppehåll och det var bara för två veckor sedan som jag fick ihop mina serier. Det var så kul att jag fick ihop allt på så kort tid, säger Marcela Torres nybliven svensk mästarinna.


Även Sigrid Risberg från Hammarbygymnasterna genomförde en fin tävling, framförallt i grenen barr, och tog hem silvermedaljen. Bronset gick till Saga Santesson från All Star Gymnastics.

Hammarbygymnasterna vann lagtävlingen

Lagtävlingen blev en jämn kamp mellan de två stockholmslagen Hammarbygymnasterna och All Star. Till slut gick Hammarbygymnasterna segrande ur den kampen, endast 0.85 poäng före All Star. I laget ingick:

  • Sigrid Risberg
  • Alva Eriksson
  • Anna Norén
  • Sofia Malmgren
  • Agnes Åkerman

Mångkampen var också kvalificering till lördagens grenfinaler, dit de fem bästa gymnasterna i varje gren tar sig vidare till finalerna som kommer att sändas i SVT på lördag med start klockan 10.00.

Ida Staafgård vann juniortävlingen

I samband med SM-veckan genomfördes även JSM i artistisk gymnastik där antalet deltagare glädjande nog var fler än på många år.

Segrande ur tävlingen gick Ida Staafgård som gjorde en helt felfri tävling och landade på en poäng på 48.050.

- Jag är nöjd med hela tävlingen, alla grenar gick bra idag, kommenterar Ida Staffgård tävlingen.

Klubbkamraten Tonya Paulsson kom på silverplats och Jessica Castles blev bronsmedaljör. Jessica bor i England men tävlar för Hammarbygymnasterna.


Publicerad: 2017-06-30

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer