Gulden fördelades mellan Martinsdottir, Torres och Risberg i den kvinnliga artistiska gymnastikens grenfinaler

I Sjuhäradshallen i Borås avgjordes grenfinalerna i kvinnlig artistisk gymnastik under lördagsförmiddagen. Fem gymnaster hade kvalificerat sig till finalerna i respektive gren: hopp, barr, bom och fristående.

I hoppet som var första gren blev det en jämn tävling där Hilda Martinsdottir, Gymnastikföreningen Altetica, knep förstaplatsen efter två fina hopp som stod.

- Jag är chockad, jag trodde inte jag skulle vinna idag, då jag kom trea igår i kvaltävlingen, kommenterar Hilda sin vinst.


I barren blev det en spännande och fin tävling där Marcela Torres, All Star Gymnastics, till slut vann före Hammarbygymnasternas Sigrid Risberg, som bara var fem hundradelar från guldet. Marcela tog även guld i bom före Lilia Meisel från Göteborgs Turn.

-Jag blev överraskad över guldet i barr, då Sigrid körde väldigt fint. Det var också kul att vinna bom trots att jag hade ett fall idag, berättar Marcela och fortsätter: Nu ska jag fundera över hur jag ska göra framöver. Jag vill fortsätta träna men behöver också jobba för att få ekonomin att gå ihop.


Sista grenen fristående vann Sigrid Risberg, Hammarbygymnasterna, klart med ett mycket fint program. Agnes Åkerman från samma förening slutade två.

- Det har varit en jättebra tävling. Det var kul med så mycket publik och lite spännande med tv-sändningen. Det var en skön revansch från gårdagens tävling, berättar Sigrid som tävlade sitt första SM som senior.


Publicerad: 2017-07-01

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer