Gymnastiken i Almedalen

Idrottens dag går av stapeln 5 juli i Almedalen och gymnastiken finns på plats under dagen.

Onsdag 5 juli är det Idrottens dag i Almedalen. Riksidrottsförbundet anordnar seminarier med olika teman, som är aktuella för idrotten, under hela dagen. Gymnastikförbundets generalsekreterare Johan Fyrberg medverkar i seminariet:

"Boende är mer än bostäder - hur bygger vi den hållbara staden?"

Det har inte byggts så många bostäder sedan 70-talet. Men idag byggs det inte idrottsanläggningar i takt med bostadsbyggandet och befolkningsutvecklingen. Vad händer med de som växer upp i områden utan närhet till idrottsmiljöer? Hur påverkar samhällsplanering det stillasittande samhället?

Medverkande: Caroline Szyber, Riksdagsledamot Kristdemokraterna, Johan Fyrberg, Generalsekreterare Svenska Gymnastikförbundet, Ulrika Åkerlund, Landskapsarkitekt Boverket, Therese Berg, Strateg social hållbarhet Riksbyggen

Onsdag: 5/7 2017 11:30 - 12:30 Ideella trädgården, Birgers gränd 7, trädgård med ingång från Almedalen

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/46262?redir=%23eidx_7

Fler seminarier på tema idrott

Klicka här för att se alla seminarier som Riksidrottsförbundet anordnar.

Vill du prova på gymnastik?

I Almedalen (parken) har idrotten prova-på-aktiviteter och givetvis finns gymnastiken på plats. I regi av Gymnastikförbundet Öst och Visbygymnasterna finns flera gymnastikdiscipliner på plats och visar upp gymnastiken. Både barn, ungdomar och vuxna har möjlighet att prova på parkour, tricking, truppgymnastik, artistisk gymnastik och Bamsegympa. Tider: 10:00-15:30.

 

Varmt väkommen till gymnastiken i Almedalen!


Publicerad: 2017-07-04

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer