Sex gymnaster klara för European Youth Olympic Festival, EYOF

Den 22-30 juli går European Youth Olympic Festival av stapeln i Györ i Ungern och nu är det klart vilka sex gymnaster som kommer representera Sverige.

Gymnasterna är:

  • David Rumbutis, Brommagymnasterna, Stockholm
  • Christian Cindric, GK Motus-Salto, Malmö
  • Joakim Lenberg, GK Motus-Salto, Malmö

 

  • Kristina Undheim, Stockholm Top Gymnastics
  • Cecilia Wrangdal, Stockholm Top Gymnastics
  • Jessica Castles, Hammarbygymnasterna

 

Killarna tävlar först. Tisdagen den 25 juli klockan 10.00 lokal tid börjar tävlingarna som går i tre pooler. De svenska gymnasterna tävlar i pool två.

 

- De tre juniorer som ska tävla i Ungern har gjort ett par riktigt bra tävlingar under våren. Vi ser fram emot Europeiska Ungdoms-OS och hoppas att det kan bli vår bästa tävling för säsongen. Hur långt det räcker får vi se när kvalifikationerna är avslutade, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten för det manliga artistiska landslaget. 

 

Tjejernas tävling, där 30 lag ställer upp, går på onsdagen 26 juli och även den börjar klockan 10.00 lokal tid och består av fyra pooler och där Sveriges juniorer tävlar i den andra poolen.

 

-Målet med tävlingen är att vi ska placera oss bland de 20 främsta. En bra dag borde det gå galant, men på stora mästerskap är det alltid nerver som spelar in, säger Harpa Óskarsdóttir, förbundskapten för juniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Mångkampsfinalerna går den 27 juli för både herrar och damer och grenfinalerna går den 29 juli.

 

Med som tränare åker Harpa Óskarsdóttir, Kakhi Shukakidze, Fredrik Pierreville och Alexander Manyakin. Under EYOF kommer Sara Rumbutis och Ahmed Adly att döma tävlingarna.

 

Tävlingsupplägg

Del 1:

Lagtävling där laget består av tre gymnaster och de två bästa resultaten räknas. Individuell kvaltävling till mångkamp och grenfinaler.

 

Del 2:

De 24 bästa gymnasterna går till mångkampsfinal.

 

Del 3:

Individuella grenfinaler dit de 8 bästa gymnasterna kvalificerar sig.

 

Mer om EYOF

EYOF är ett multisportevent med tio olika idrotter som går under den olympiska flaggan. Utöver den artistiska gymnastiken kommer friidrott, basket, kanot, cykel, handboll, judo, simning, volleyboll och tennis delta i tävlingarna. 50 nationer deltar i festivalen som har genomförts sedan 1991 och årets festival blir den 14:e upplagan.

 

Den svenska truppen består av 59 personer (42 aktiva och 17 ledare) och representeras av sex olika idrotter: cykel, friidrott, gymnastik, judo, simning och tennis. Sverige kommer också att ha tre verksamma domare under EYOF, två i gymnastik och en i judo.

 

Resultat

Resultat kommer att publiceras på www.gyor2017.hu

Publicerad: 2017-07-06

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer