Historisk 10:e placering i manlig artistisk gymnastik på EYOF

Det var en lyckad första tävlingsdag på European Youth Olympic Festival (EYOF) som just nu pågår i Györ, Ungern. Det svenska laget placerade sig på 10:e plats i lagtävlingen.

Det svenska laget, bestående av David Rumbutis (Brommagymnasterna), Christian Cindric (GK Motus-Salto), Joakim Lenberg (GK Motus-Salto) 

lyckades till slut med att ta sig in på 10:e plats i lagtävlingen där 27 länder tävlade. Sveriges lagpoäng blev 150,550.

- Det här är ett fantastiskt resultat av de svenska juniorerna, som än en gång visar att de vill ta sig in i Europatoppen, säger förbundskapten Fredrik Pierreville.

Individuellt kvalade David Rumbutis dessutom till mångkampsfinal på poängen 76,7. Poängen gav totalt en 11:e plats i kvaltävlingen.

 

- Vi har kämpat otroligt hårt för detta och killarna har presterat riktigt bra. Det känns som vi tagit ytterligare ett steg framåt i den världsidrott som artistisk gymnastik är, säger Pierreville. Han fyller i att det inte var perfekt och att de väntar på en fullträff i de individuella redskapen - och den kommer att komma.

 

På torsdag tävlar Rumbutis i mångkampsfinal.

Uppdatering: Läs mer om hur det gick för David Rumbutis i finalen här.

Resultat

Fullständiga resultat från dagens tävlingar finns här. 

Publicerad: 2017-07-25

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer