De representerar Sverige på VM i rytmisk gymnastik

Petra Lindgren och Anastasia Ponomarenko tävlar för Sverige i VM i rytmisk gymnastik i Pesaro 30 aug till 1 sep.

Efter uttagningar i enlighet med Gymnastikförbundets riktlinjer för internationella mästerskap stod det klart att Uppsalaflickornas Petra Lindgren och GF Energos Anastasia Ponomarenko representerar Sverige på VM. 

VM i rytmisk gymnastik går av stapeln i italienska Pesaro 30 aug till 1 sep. Som stand-by på hemmaplan har Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GK tagits ut.

För att läsa mer om uttagningarna, uttagningsgruppen och gymnasterna - klicka här.

Korta motiveringar om varje gymnast
Anastasia Ponomarenko, GF Energo (SM mästarinna 2017 i mångkamp):
Är en ung och talangfull gymnast som i god form uppvisat kapacitet att uppnå höga poäng. Anastasia har framtiden för sig och deltagande vid större mästerskap är ett naturligt och viktigt steg i hennes fortsatta utveckling där hon redan visat goda internationella resultat.

Petra Lindgren, GF Uppsalaflickorna (SM mästarinna i grenfinal boll, käglor och band 2017):
Är den gymnast som visat störst kapacitet nationellt under våren och även visat en uppåtgående trend både vad gäller innehåll i program samt utförande. Petra har stor erfarenhet av tävlande i RG både nationellt och internationellt.

Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK (SM mästarinna i grenfinal tunnband 2017):
Har arbetat mycket med styrka, harmoni och säkerhet i utförandet av sina program. Cassandra har stor erfarenhet av nationellt och internationellt tävlande och deltog vid VM i Stuttgart 2015.

Publicerad: 2017-07-26

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer