Rumbutis på 20:e plats i mångkampsfinalen

David Rumbutis från Brommagymnasterna tävlade idag i mångkampsfinalen i manlig artistisk gymnastik, även kallat ungdoms-OS. Rumbutis hamnade tillslut på en 20:e plats i finalen.

Under torsdagen gick mångkampsfinalen på EYOF och David Rumbutis startade lite nervöst i bygelhästen, men tog sig igenom redskapet med godkänt resultat.

Prestationerna i ringar och hopp var riktigt bra och efter tre redskap låg han på 8:e plats, med chans att klättra uppåt.

I barr hade Rumbutis tyvärr två större missar som tillsammans gjorde att tävlingen inte blev som planerat. David hade efter det lite svårt att ta sig tillbaka in i tävlingen och hade en del avdrag även i räck och fristående.

David Rumbutis landade tillslut på 73,9 poäng vilket räckte till en 20:e plats.

Vann gjorde Jamie Lewis från Storbritannien (82,2 poäng), två kom ryssen Buuse Iuri (80,1 poäng) och bronset gick till spanjoren Mir Roselli Nicolai (78,55 poäng).

Så här säger förbundskapten Fredrik Pierreville efter tävlingen: 

"För 5 veckor sedan gjorde David ett resultat på 79,2 poäng vilket idag hade räckt till ett brons. Utifrån det är det klart att förhoppningarna var andra och att David just nu är besviken. Men det ska göras när det gäller, och detaljerna är viktiga i artistisk gymnastik. Idag var det helt enkelt inte Davids dag, men det blir en erfarenhet mer att ta med sig till nästa tävling".

Publicerad: 2017-07-27

UPPTÄCK MER