Årets gymnastikförening finns i Norrköping

Norrköpings GF har tilldelats Gymnastikförbundets utmärkelse Årets Förening.

Gymnastikförbundets styrelse delar varje år ut utmärkelsen Årets Förening. Utmärkelsen går till föreningar som agerar föredömen och har utmärkt sig på ett positivt sätt under året. 

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

”Norrköpings GF tilldelas utmärkelsen Årets förening 2016 för sin positiva medlemsutveckling och sitt varierade och breda utbud av aktiviteter. Föreningen har ökat i medlemsantal på ett fantastiskt sätt under de senaste åren. Från 279 medlemmar 2011 till dagens 1069. Utbudet är brett och varierat med gymnastik för alla åldrar, från 1 år till 90+, både för dem som vill tävla och för dem som vill träna i syfte att må bra. Visionen är att ”Alla som vill ska få gympa!” Den positiva medlemsutvecklingen har även inneburit ett ökat samarbete med Norrköpings kommun, eftersom behovet av ökad tillgång av idrottshallar är stort. NGF har en god dialog med både kommunen och SISU Idrottsutbildarna, och arbetar målinriktat för att kunna förverkliga målet med en ”egen” hall som är anpassad för all sorts gymnastik. Norrköpings GF är en värdig mottagare av Gymnastikförbundets utmärkelse Årets förening 2016.”

 

 Engagerade ledare är en viktig förutsättning.

- Norrköpings Gymnastikförening har jobbat för att alla skall få vara med och få en plats i föreningen efter sina förutsättningar. Att föreningen får denna utmärkelse känns mycket hedrande och motiverande. Utan ett starkt engagemang från medlemmar, ledare och styrelse hade inte denna resa fått uppmärksamhet på nationell nivå. Stort tack, säger Ulrik Thelin, ordförande i Norrköpings Gymnastikförening.

 

 Ulrik Thelin, ordförande i föreningen!

 

Föreningen kommer uppmärksammas den 7 oktober i samband med Gymnastikforum i Stockholm. Läs mer på Norrköpings GFs hemsida.

Publicerad: 2017-09-15

UPPTÄCK MER