Mäktig inramning på världscup i Paris

I en fullsatt Accor Hotels Arena genomfördes idag kvaltävlingarna i den sista världscupstävlingen innan VM i oktober och fyra svenska gymnaster var på plats.

Jonna Adlerteg genomförde sin andra världscupstävling i barr efter ett längre tävlingsuppehåll. Kvalet blev inte riktigt som tänkt utan två missar kostade henne finalen. Poängen blev 12,7 och det blev till slut en 14:e plats, där de åtta bästa kvalificerade sig till söndagens final.

Jonna hälsar att det kändes bra på träningen men att jag inte fick till det på tävlingen.

- Jag är besviken men är fortfarande glad att kunna tävla igen. Nu är det fokus på VM!

Stilrena serier av killarna

I Paris tävlade även Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster), William Broman (Hammarbygymnasterna) och Christopher Soos (Halmstad Frigymnaster) i följande grenar:

• Fristående: Filip och Christopher
• Ringar: William
• Hopp: Filip
• Barr: Christopher och William
• Räck: Christopher

 

Både Filip och Christopher körde mycket fina friståenden och fick över åtta poäng i utförande. Det gjorde att de placerade sig på fina 14:e respektive 18:e plats.

- Filip, som är 18 år, var endast 0,3 poäng från final i fristående. Det är en fantastisk insats, säger Fredrik Pierreville, förbundskapten för seniorlandslaget i manlig artistisk gymnastik.

William tävlade i favoritgrenen ringar. Även här visades ett fint utförande upp och den totala poängen på 12,7 räckte till en 25:e plats.

Under kvällspasset inledde Filip med två mycket stilrena hopp, med över nio poäng i utförande och en totalpoäng på 13,7, något som medförde en finfin 16:e placering tävlade. William och Christopher tävlade i barren och placerade sig på 34:e respektive 35:e plats. Christopher, med det mest tävlingsintensiva programmet under dagen körde även räck där hans 11,65 räckte till en 31:a plats.

- Vi ville visa snygg svensk gymnastik och vi känner att vår plan för framtiden känns bra. Stämningen var helt underbar med 12 000 skrikandes fransmän på läktaren och det är naturligtvis en annan känsla än vad de är vana vid. Alla gymnaster klarade att axla den pressen som det innebär, avslutar Fredrik Pierreville.

Resultaten från tävlingen hittar du här.

Publicerad: 2017-09-16

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer