Pausgympa med Gymnastikförbundet och Blossom

För att inspirera till en förbättrad vardagshälsa har Gymnastikförbundet tillsammans med Blossom Tainton-Lindqvist gjort fem program för rörelsepauser.

Eftersom det är fem framtagna program, vilka är cirka fem minuter långa, har du en rörelsepaus per arbetsdag. Vill du röra dig mer kan du köra fler vid samma tillfälle eller ta fler pauser under dagen.

Rörelsepauserna är:

Flow
Skön rörelseträning med vridningar för hela kroppen och vi sträcker ut baksida lår.

Flex
Här ökar vi rörligheten i nacke, bröstrygg, midja, bål och fötter.

Stabil
Här fokuserar vi på rörelser i höften och vi stärker vår core och balans.

Stark
Här tränar vi styrka för både ben, mage och armar. Du behöver en stol.

Balans
Här är vår lugna rörelsepaus – Alla mår vi gott av att stilla oss lite och ha lite tid för andningsövningar och lite massage för sin egen skull – vi avslutar i barnets viloposition. En kudde kan vara bra att ha.

 

Samarbete med Blossom

Gymnastikförbundet har valt att samarbeta med Blossom Tainton-Lindqvist, som har varit personlig tränare i över 20 år. Hon undervisar i olika former av yoga, pilates, styrketräning och dans och har producerat ett antal träningsfilmer i alla varianter. Blossom har arbetat med det mesta som rör träning, hälsa, livsstil, träningsresor och du hittar henne ofta som uppvärmare till olika lopp. Idag driver Blossom konceptet Health & Happiness och arbetar som Holistisk Livsstilscoach och Ayurvedisk Hälsorådgivare. http://www.blossomtainton.com/

Här hittar du fler pausgympaprogram från Gymnastikförbundet.

Publicerad: 2017-09-19

UPPTÄCK MER