Kim, Pontus och Christopher färdigtävlade på VM

Första dagen på VM i artistisk gymnastik i Montreal i Canada blev inte riktigt vad den svenska delegationen hade hoppats på i förväg. Bygelhästen blev ett hinder som kom i vägen för en annars bra insats av de svenska killarna.

- Början på tävlingen såg mycket bra ut. Det var självsäkra killar som tog plats och ställde alla övningar med endast något steg i landningen. Med de små marginaler som gäller inom artistisk gymnastik så var det definitivt insatser vi kan vara stolta över och grabbarna var mycket bra ambassadörer för Svensk Gymnastik, säger landslagschef Jonas Juhl Christiansen på plats i Montreal.

Sista redskapet, bygelhäst, gick tyvärr inte alls som förväntat och både Kim Wanström, Pontus Kallanvaara och Christopher Soos hade ett eller flera fall. Fall som resulterade i stora avdrag och därför en markant neddragning i mångkampspoängen. Tävlingen gav oavsett både värdefull erfarenhet och mersmak inför framtiden där alla har stora ambitioner.


Pontus, Kim och Christopher mjukar innan tävlingsstart.

- Jag var nog lite mer nervös än normalt. VM känns större än någon annan tävling jag någonsin varit iväg på. Det var olika saker, bland annat en gigantisk skärm där allt visades, allt kändes riktigt proffsigt. Det har jag inte varit van vid på samma sätt förut, säger Kim som hade seniordebut på ett stort mästerskap.

- Att det var just bygel som var sista redskapet tycker jag inte ska spela någon roll, det kan inte förklara att det gick som det gick. Vilket redskap man börjar på eller har sist är inte avgörande, man ska ändå kunna ta sig igenom alla sex och göra det bra, kommenterar Pontus.

- VM eller EM är inte så olika som jag ser det. Jag taggas bara av bra konkurrens och vill verkligen visa det bästa jag kan. Tyvärr lyckades jag inte med det i dag, så det är hem och jobba vidare för jag kan mer än det jag visade i dag, avslutar Christopher.
Placeringar vet vi först definitivt efter att måndagens och tisdagens tävlingar är klara, men svensk medverkan i finaler på herrsidan ser inte ut att bli aktuellt.

Nästa svenska inslag under VM blir Jonna Adlerteg som kvalar i barr onsdag klockan 22.00 svensk tid

Poäng:

Pontus 72,456
Kim 70,265
Christopher 67,498

Publicerad: 2017-10-02

UPPTÄCK MER