Lina Sjöberg och Simone Rothe tilldelas Elitidrottsstipendiet

Häromdagen fick två gymnaster glädjande besked. De har utsetts till RFs och Svenska Spel Elitstipendiater 2017/2018.

RFs och Svenska Spels stipendium delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Av 457 sökanden har 75 idrottare fått stipendiet, varav två kommer från gymnastiken:

  • Simone Rothe, Örebro GF-KIF, truppgymnastik
  • Lina Sjöberg, Uppsala GF, DMT och trampolin

 - Det betyder massor för mig att få detta stipendium. Det är väldigt roligt att all träning man lägger ner året runt uppmärksammas och uppskattas av andra, även utanför gympa-världen, säger Lina Sjöberg som läser på juristlinjen och fortsätter:

- Känslan av att veta att man är bland de bästa (studerande) idrottarna i Sverige är också riktigt kul.
Utöver att det är hedersamt bara att få veta att RF och Svenska Spel, och även förbundet, valt ut just mig till detta fina stipendium så är det såklart väldigt bra att få in lite extra pengar i kassan. När man pluggar heltid och tränar på så pass hög nivå som jag ändå gör så är det svårt, näst intill omöjligt, att hinna jobba. Så stipendiet underlättar ju såklart att klara av alla vardagskostnader med mat och boende och sånt. Så jag uppskattar verkligen detta stipendium! 

Simone har en kandidatexamen i kriminologi som hon nu vidareutvecklar med en kandidat i sociologi.

- Elitidrottstipendiet betyder jättemycket för mig. Det här kommer hjälpa mig att satsa på min elitsatsning till 100 procent, och även en god kvalitet i mina studier. Mina 100 mil per vecka kommer inte längre att kännas. Detta kommer därtill även hjälpa mig inför nordiska mästerskapen, men framförallt att kunna få de bästa förutsättningarna inför den kommande EM satsningen 2018, berättar Simone. 

Stipendiet består av 50 000 kronor till varje idrottare. Därutöver erbjuds resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin, idrottsnutrition och idrottsfysiologi. 

Förberedelser inför NM och VM

- Nu närmsta tiden så kommer jag inom träningen precis börja tävla för säsongen igen. Jag är iväg på en Världscup nu i helgen och sen är det bara att ladda upp för VM lite senare i höst! Formen just nu är långt ifrån bra men det brukar flyta på bättre efter att första tävlingen är avklarad. Så jag hoppas verkligen att jag hinner formtoppa till VM trots att jag ligger lite efter plan just nu, avslutar Lina.

För Simone är det NM med klubblaget Örebro GF KIF i november som gäller.

- Satsningen inför NM kommer bestå av träning i både Malmö, Kämpinge och hemmaföreningen Örebro. Tack vare deras stöttning kommer jag kunna bo, studera, träna och plugga där det passar bäst. Möjligheten av att träna i fler föreningar och olika hallar kommer ge mig träning på olika redskap, feedback från olika håll och den bästa möjligheten för mig inför NM 2017. 

Stort grattis till våra två stipendiater som kommer ta emot stipendiet på Idrottsgalan i januari!

 

 

Publicerad: 2017-10-05

UPPTÄCK MER