Lina Sjöberg vinner internationell tävling i DMT i överlägsen stil

I helgen har det svenska trampolinlandslaget deltagit i en världscup i Valladolid i Spanien. Förutom världscupen gick en stor internationell tävling i DMT där Lina Sjöberg tog en övertygande seger.

Lina tog sig efter en väl genomförd kvaltävling till final i DMT (dubbel minitrampolin). I kvalet testade hon en ny kombination inför VM, som går 11 november, vilken gick mycket bra.

- Jag kände mig inte så bra i kvalet, men det var bra att jag satte den nya kombinationen, berättar Lina Sjöberg från Spanien.

 I finalen körde hon på två säkra kombinationer och med poängen 71.0, vilket bara är 0.4 ifrån personligt rekord, vann hon överläget med över tre poängs marginal till tvåan.

- Trots att jag är långt ifrån i toppform lyckades jag prestera i finalen idag. Jag hade en bra känsla redan från förträningen och det var bra pepp på arenan, berättar en nöjd Lina.

 


Lina Sjöberg och Hanna Rydén hoppade även en strålande synkron serie och placerades sig på en nionde plats endast 0.05 poäng från final dit de åtta bästa paren kvalificerade sig.

Se Linas och Hannas valfria serie här: https://www.facebook.com/205625909534/videos/10156752660634535/

Inga andra svenska seniorer tog sig vidare till någon av söndagens finaler.

En längre uppdatering från tävlingen kommer under kvällen på www.gymnastik.se

Resultat från tävlingen: http://www.wcuptraesp.com/

 

Publicerad: 2017-10-08

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer