Rapport från Valladolid och världscupen i trampolin

Under helgen har junior- och seniorlandslaget i trampolin och DMT tävlat i Valladolid Spanien. Detta var den sista världscupstävlingen före VM som går i början av november och parallellt med världscupen hölls en internationell tävling.

På herrsidan i världscupen tävlade VM-laget Oscar Smith, Felix Holgersson, Måns Åberg, Jonas Nordfors och bästa resultat fick Oscar med en 27:e plats på fina 107,010 som är personligt rekord. En fantastiskt fin prestation av Oscar i hans första internationella tävling efter 1,5 års bortavaro på grund av skada. Därmed är Oscar också helt klart för VM, han har tidigare varit preliminärt uttagen.

17-årige Felix gjorde nu debut i världscupen och körde två stabila serier, totalpoäng 101,290 och en 42:a plats. Resterande del av VM-laget - Måns Åberg och Jonas Nordfors hade ingen bra helg med missar i både individuellt och i synkron.

På damsidan tävlade Hanna Rydén och Lina Sjöberg både individuellt och i synkron med fina resultat. Båda tjejerna slog sina personliga rekord; 95,940 och 33:e plats för Lina och 90,455 och 40:e plats för Hanna. I synkron var de endast 0,05 poäng från final och slutade på en fin 9:e platsplats.

Fina tävlingar av juniorerna

På juniorsidan blev det medaljer genom Clara Melin och Thea Liljeroth som tog silver respektive brons i flickor 13-14 i år i DMT. I final här var även Lova Heiman och Tess Palmquist Mickelin. De unga juniortjejerna hoppade även bra i trampolin där Thea och Lova var i final och slutade 4:a respektive 8:a. I pojkar 13-14 år tog sig Lucas Kjellen till final som åttonde och sista kille med en väldigt fin serie i finalen avancerade han till fjärde plats. Linnea Larsson tog sig final i flickor 15-16 år och avancerade även hon från åttonde till fjärde plats i finalen. Jonathan Karlsson gick till final i pojkar 17-21 år men körde tyvärr ut i finalen och slutade på åttonde plats.

Guld för Lina Sjöberg

Sist men inte minst blev det även en guldmedalj i damernas DMT genom Lina Sjöberg. Lina låg trea efter kvalet men med två kombinationer i världsklass i finalen tog hon hem guldet, över tre poäng före Tamara O´Brian från Kanada och fick därmed lite revansch då Tamara slog Lina i somras på World Games där kanadensiskan var tvåa före Lina som då var trea. Båda dessa tjejer kommer säkert att vara med och fightas om guldet på VM nästa månad. Härligt att se att Lina presterade på denna höga nivå trots att hon precis kommit igång med att köra hela kombinationer med full svårighet på träningarna senaste veckan efter sommaruppehållet efter World Games.

Alla resultat finns här http://www.wcuptraesp.com/

Alla svenskars serier och kombinationer har livestreamats och finns att se i efterhand i Facebookgruppen Svenska Trampoliner ute på tävling.

//Jenny Söderlund, förbundskapten för landslaget

Publicerad: 2017-10-08

UPPTÄCK MER