Dubbelt guld på Nord-EM

Efter en fantastisk tävling lyckades Sverige vinna lagtävlingen på Nord-EM i manlig artistisk gymnastik. Det individuella guldet gick till David Rumbutis på världspoängen 79.80.

Sveriges landslagsgymnaster i manlig artistisk gymnastik tog hem lagtävlingen på den fina poängen 234.050, en poäng före laget från Wales. Och det är en bra poäng, det tidigare bästa lagpoängen är ligger runt 223.5, så rekordet putsades med 11 poäng!


Guldgänget Tony Do, Karl Idesjö, Kim Wanström, David Rumbutis och Pontus Kallanvaara tackar huvudsponsorn Catea.

- Efter en bra uppladdning med laget i en vecka i Malmö lyckades vi toppa formen. Jag visste att vi skulle kunna få till det efter veckan men som sagt, det ska göras på tävling. Vi har jobbat riktigt hårt sista året och äntligen får vi till det, säger en glad förbundskapten, Fredrik Pierreville.

Se Davids stilrena och svåra fristående. Hans mångkampspoäng är mycket hög, den hade räckt till en mångkampsfinal på VM.


Resultat och grenfinaler:

1.David Rumbutis, Brommagymnasterna, grenfinal i fristående, bygel, ringar, hopp, barr, räck
6. Kim Wanström, Hammarbygymnasterna, grenfinal i fristående, räck
7. Pontus Kallanvaara, Motus-Salto, grenfinal i bygel
27. Karl Idesjö, Hammarbygymnasterna, (fyra grenar), grenfinal i ringar
40. Tony Do, Motus-Salto (två grenar)

Morgondagens finaler som börjar klockan 12.00 (11.00 svensk tid) kommer att streamas och resultaten uppdateras via live.sporteventsystems.se. Streamingen hittar du här: www.kvf.fo eller www.fimleikur.fo.
Mer info finns här: http://www.bituff.com/event/nec-faroe-islands/

Publicerad: 2017-10-21

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer