Måns Rudfeldt vann SM i tricking 2017

Den svenska mästaren i tricking 2017 heter Måns Rudfeldt och kommer från Stockholmsföreningen Streey Mentality.

Sent på fredagskvällen avgjordes SM i tricking i Sundbyberg i Stockholm. Sexton SM-finalister hade samlats i Street Mentalitys träningslokaler för att genomföra årets SM i dess rätta miljö. Enkelt, avskalat och med mycket hjärta och engagemang. Publiken satt på golv, plintar och ditdragna stolar runt tävlingsmattan och gav ifrån sig hejarop under hela tävlingen. 

Redan i första matchen/battlet var Måns Rudfeldt från Tumba ute på mattan och han visade tidigt att han var ute efter att vinna. Förra årets vinnare, Jonatan Pettersson agerade i år domare, och Måns Rudfeldt såg sin chans att vinna tillbaka det 5 kg tunga mästarbältet som var hans så sent som på SM 2015.


Tävlingarna höll hög klass och både publik och domare imponerades gång på gång av deltagarna. För första gången medverkade en kvinnlig deltagare, Thelma Ilbäcken från Stockholm. Hon vann sin första match/battle, men fick sedan se sig utslagen i kvartsfinalen.

Till bronsmatchen tog sig Murat Acar från Hjulsta och Kim Svensson från Falun. Bronsmatchen vanns av Murat Acar. I finalen utmande Jacob Ejdeholm från Linköping, som i sin comback tog sig hela vägen till final. Domarna var dock eniga när Måns Rudfeldt efter finalmatchen utsågs till svensk mästare i tricking 2017. Efter segerutropet sprang Måns ett glädjevarv runt lokalen och när Gymnastikförbundet frågar honom hur det känns svarar han:

- "Det är skönt att få tillbaka bältet, eftersom det alltid tillhört mig", och så firar han av ett leende och fortsätter firandet.


Foto: Anton Strandh

Publicerad: 2017-10-28

UPPTÄCK MER