Tre svenskar kandiderar till UEG

Gymnastikförbundet har äran att presentera de tre svenska kandidater som ställer upp för val till poster inom UEG, Europeiska Gymnastikförbundet, för nästa mandatperiod.

Den 1-2 december håller UEG sin 27:e kongress, denna gång i Split, Kroatien. Under kongressen görs även valen till UEG och dess kommittéer. Från Sverige kandiderar tre personer, välkända inom gymnastiken, till tre olika poster inom UEG. Det är Malin Eggertz Forsmark som kandiderar till posten som vice ordförande för UEG, Per Sjöstrand som kandiderar till ordförande samt medlem till kommittén för TeamGym samt Maria Ståhl som kandiderar som medlem till kommittén för Gymnastics for all.

Samliga tre kandidater innehar för närvarande sina poster och ställer därmed upp till omval. Gymnastikförbundet står bakom alla tre kandidater med följande ord:

Malin Eggertz Forsmark
Arbetet med Svensk Gymnastik är nära kopplat till internationell gymnastik. Vi vill aktivt dela med oss av nycklarna till den fina utveckling vi har i Sverige. Samtidigt är vi lyhörda och ödmjuka inför den kunskap som finns i det internationella rummet. Som förbund har vi stor respekt för Malin Eggertz Forsmark och vi står bakom hennes kandidatur. Malins engagemang för gymnastikens internationella frågor är en viktig länk mellan Sverige och internationell gymnastik – åt båda håll. Malins förmåga att öppna upp mellan människor, skapa plattformar för att dela kunskap och ständiga jakt på utveckling gör henne till en nyckelperson inom gymnastiken.

LÄS MALINS KANDIDATUR HÄR.

Per Sjöstrand
Inom Svensk Gymnastik är  truppgymnastiken eller TeamGym som det heter internationellt den största disciplinen och för det har vi Per Sjöstrand att tacka för mycket. Förbundet står bakom Pers kandidatur och ser honom som en nyckelperson i utvecklingen av TeamGym både nationellt och internationellt. I en tid där många andra länder utvecklar TeamGym är Sjöstrands breda kunnande en stor tillgång i det internationella rummet.

LÄS PERS KANDIDATUR HÄR.

Maria Ståhl
En stor del av verksamheten inom Svensk Gymnastik är gymnastics for all. Vår bredd gör oss unika och gör plats för nya verksamhetsformer och kreativa uttryck. Maria Ståhl är en viktig och drivande person i arbetet med gymnastikens utveckling och som förbund står vi bakom hennes kandidatur. Marias brinnande engagemang för bland annat uppvisningsgymnastiken är en stor tillgång både nationellt och internationellt.

LÄS MARIAS KANDIDATUR HÄR.

 

För vidare information om kongressen hänvisar vi till UEG:s hemsida. I denna pdf har UEG samlat samtliga kandidater.

Publicerad: 2017-11-09

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer