Lina Sjöberg vidare till VM-finalen i DMT

Under torsdagens och fredagens kvaltävlingar i VM i trampolin och DMT har flera svenska gymnaster tävlat. I DMT:n gick Lina Sjöberg till final, medan trampolin och synkron trampolin inte gick lika bra för svenskarna.

Som medaljfavorit inledde Lina Sjöberg kvaltävlingen i DMT på VM i Bulgarien där hon var först ut i den första startgruppen av tre. Linas strategi var att tävla på två något enklare kombinationer för att spara på de svåraste kombinationerna till finalen. Ett felsteg i den andra landningen gav ett avdrag som kostade mycket och ledde till en stor dos nervositet.

- Det är alltid svårt att vara först ut, för man vet inte hur de andra tänker kring sina kombinationer. Men idag var det mer svettigt och nervöst än någonsin. Det var riktigt jobbigt att sitta där på läktaren och se alla tävla och inte veta om mina hopp skulle räcka till en finalplats eller inte, säger en lättad Lina Sjöberg direkt efter tävlingen.

Även förbundskapten Jenny Söderlund vittnar om en minst sagt spännande tävling. Fler deltagare än beräknat hoppade svåra kombinationer redan i kvalet och det gjorde att flera av de som i normalfallet ligger i toppen åkte ut redan i kvalet. Av strategiska skäl kan vissa i den sista startgruppen ändrat sina kombinationer, just av anledningen att säkra en finalplats, något som inte är möjligt för den som är först ut.

- Lina har ett riktigt bra utgångsläge för finalen nu. Hennes planerade finalkombinationer är värda omkring 70 poäng ihop och många konkurrenter har redan använt sig av sina svåraste kombinationer och kan därmed inte göra det i finalen, säger Jenny Söderlund.

Hur det går för Lina Sjöberg i finalen får vi se på söndag kl 14:05 (svensk tid). Finalen streamas via FIG:s YouTube-kanal och på Facebooksidan för trampolinlandslaget. Klicka här för att se resultatet i DMT-kvalet.

Kvaltävlingar i trampolin och synkron trampolin

Under torsdagen och fredagen tävlade de svenska deltagarna även i trampolin och synkron trampolin. Först ut på torsdagen var herrarnas trampolinkval där Måns Åberg, Jonas Nordfors och Oscar Smith deltog. Ingen av herrarna tog sig tyvärr vidare och slutplaceringarna blev:

Oscar Smith, plats 46 med poängen 105.170
Jonas Nordfors, plats 67 med poängen 88.
Måns Åberg, plats 72 med poängen 82.575


Kvaltävlingen för trampolin för damer startade direkt efteråt och inte heller Lina Sjöberg kom vidare från kvalet, utan landade på 49:e plats med poängen 92.735.

Samtliga resultat från trampolinkvalet finns här: herrar och damer.

I herrarnas kval på synkron trampolin tävlade Jonas Nordfors och Måns Åberg. Deras första serie gick bra och likaså inledningen på den andra serien. Tyvärr hoppade de sedan ut sig och därmed räckte poängen 74.350 inte vidare från kvalet. 

Samtliga resultat för herrarnas synkrona trampolin finns här.


Publicerad: 2017-11-10

UPPTÄCK MER