VM-brons i DMT till Lina Sjöberg

Lina Sjöberg hade siktet inställt på guldmedaljen i söndagens VM-final i DMT. Men i första hoppet hamnade Lina snett och landningen gav ett rejält poängavdrag, ett perfekt andra hopp gav tillslut Lina en bronsplats.

Lina Sjöbergs två planerade finalkombinationer ​höll bland de högsta svårighetsgraderna i startfältet och flera av de största konkurrenterna hade slagits ut redan i den ovanligt hårda kvaltävlingen. Men det gäller att vara bäst när det gäller och i det första hoppet hamnade Lina snett. Hennes kombination blev inte som den var tänkt, hon landade snett och tog ett steg utanför landningszonen - något som ger ett större poängavdrag. Så här berättar Lina Sjöberg själv:

- Jag vet inte egentligen vad som hände, jag kände inte riktigt att jag hamnade snett först. Men i landningen så var känslan att nu är det kört. Sen såg jag att de andra inte fick så höga poäng och att med ett perfekt andra hopp så kunde det räcka till medalj. Foto: Volker Minkus / FIG Gymnastics

En tillsynes besviken Lina gick för att ladda om - något hon lyckades bra med. Det andra hoppet var nästintill perfekt med hög svårighet och fin poäng i utförande. Det var också tack vare den kombinationen som Lina också höll sig kvar på pallen. Poängen 67.200 gav en tredje plats och ett VM-brons, Lina Sjöbergs andra sådana.

- Det är klart att det inte känns bra eftersom jag vet att jag kan bättre. Men jag är ändå tredje bäst i världen. I vår väntar ett EM och nästa år är jag tillbaka på VM. Då tänker jag inte komma hem med en bronsmedalj till, avslutar Lina Sjöberg.

VM i DMT vanns av Bianca Zoonekynd från Sydafrika på poängen 68.900 och på andra plats kom ryskan Polina Troianova med 67.800 poäng.

 

Länkar till resultat och streaming

Resultat finns här: http://fig-gymnastics.com/publicdir/live_results/14806/final.php?app=wdmt

Streaming från tävlingen finns här: https://www.youtube.com/watch?v=P8_csuHoJJE&app=desktop

 

Publicerad: 2017-11-12

UPPTÄCK MER