EM i trampolin 2020 går till Göteborg

Europeiska gymnastikförbundet, UEG, har tilldelat Sverige och Gymnastikförbundet förtroendet att arrangera EM och JEM i trampolin, DMT och powertumbling. Mästerskapet kommer gå i Scandinavium, Göteborg 7-10 maj 2020.

- Det är mycket glädjande att UEG har fattat beslut om att Sverige får arrangera EM i trampolin, DMT och powertumbling 2020. Förutom att vi ser fram emot att skapa ett fantastiskt evenemang för både juniorer och seniorer är detta ett sätt att lyfta fram trampolin och Svensk Gymnastik, både nationellt och internationellt, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet.

 

Mästerskapet omfattar flera grenar - individuell trampolin, synkron trampolin, DMT (dubbel mini trampolin) och powertumbling. I sin helhet väntas ca 700 individer ingå i tävlingsdelegationen, något som därmed kommer locka en stor mängd besökare till Göteborg.

 

Samarbete mellan Göteborg och gymnastiken

Gymnastikförbundet har ansökt om evenemanget tillsammans med Göteborg & Co och Got Event.

 

- Det känns väldigt kul att Göteborg blir värdstad för ett internationellt gymnastikmästerskap igen, det var länge sedan sist. Just trampolin är en spektakulär tävling som vi tror ska locka en stor, ung publik till Scandinavium, säger Max Markusson, evenemangschef Göteborg & Co.

 

I samarbete med UEG kommer nu formerna för tävlingarna att sättas och det slutgiltiga avtalet att skrivas under.

Publicerad: 2017-11-30

UPPTÄCK MER