Landslagsläger på Bosön

I helgen samlades alla gymnastikens landslag på Bosön för att tillsammans hålla det största landslagslägret gymnastiken någonsin haft. En helg fylld av träning, föreläsningar, talang och engagemang.

Under fyra dagar hade gymnastikens alla landslag det största gemensamma landslagslägret gymnastiken någonsin har haft. Deltog gjorde totalt 250 gymnaster från landsladagen i truppgymnastik, artistisk gymnastik, trampolin/DMT och rytmisk gymnastik.

Anna Iwarsson, styrelseordförande för Gymnastikförbundet, var på plats på Bosön denna helg. I sitt öppningstal pratade Anna om att Gymnastikförbundet är en stark och växande organisation, idag med 258 720 medlemmar. Hon sa även att 2018 blir ett spännande år, dels eftersom det är ett mästerskapsår och dels för att vi nu jobbar på ett nytt sätt inom landslaget. Avslutningsvis berättade Anna att Riksidrottsförbundets styrelse har fattat beslutet att göra Bosön till ett ledande elitidrottscentrum, vilket ger Svensk Gymnastik stora utvecklingsmöjligheter att se fram emot.

 

Den artistiska gymnastiken tränade tillsammans i Åkeshovshallen under helgen.

Jonas Juhl Christiansen, landslagschef, berättar om helgens mål och upplägg;

-        Detta läger är första gången någonsin som alla discipliner träffas samtidigt och har ett läger. Vi har nu fokus på mjuka värden, hitta synergier från andra discipliner och ge och ta av varandra. Oavsett ålder, erfarenhet och disciplin så kan alla lära av varandra. Några av er har varit med länge i landslaget och andra är helt nya. Dela med er under den här helgen. Passa på att prata med varandra. Här finns gymnaster som har tagit EM-medalj, NM-medalj och några av er har varit med på OS - alla har något att vinna och lära av varandra. Några vet allt, andra är nyfikna på allt. Det handlar inte om att göra en sak 100% bättre utan det det handlar om att göra hundra saker 1% bättre. Nyfikenheten är så viktig, alla vill vi bli så bra som vi kan bli och nå våra drömmar och mål. Ingen prestation är dock så viktig att man ska glömma hur man själv mår. Vi vill vara starka, trygga och skadefria. Skador är det värsta som finns. Vi kommer under helgen att tala om både fysiska förutsättningar och psykiskt välmående.

Under dessa fyra dagar fick gymnasterna uppleva både föreläsningar, workshops, fotografering, klädprovning, screening av sjukgymnaster och många positiva samtal med både gymnaster och tränare. Under fredagen var det två föreläsningar som ägde rum; “Antidoping/Ren vinnare” samt “Träning och energi”. Lördagen bjöd på två workshops; “Skivstångsteknik” och “Basstyrkeprogram”, dagen avslutades med föreläsningen; “Träning och välmående, AIM Control”.

Avslutningsvis en föreläsning med Jonas Juhl Christiansen, landslagschef; “Förebilder och sociala medier”.

 

Truppgymnastiken hade både junior- och seniorlandslag på plats.

I maj 2018 sker uttagningen till juniorlandslagen och i juli 2018 är det dags för uttagning till seniorlandslagen. I början av augusti, den 1/8-5/8, är det landslagssamling i Ängeholm, både för juniorer och seniorer.

Vi på Gymnastikförbundet tackar för en fantastisk helg och all den energi som alla deltagare bidrog med. Vi önskar alla gymnaster stort lycka till!

 

Publicerad: 2018-01-08

UPPTÄCK MER