Idrottsgalan 2018

Sveriges mest framstående idrottare hyllas när det gågna årets idrottsprestationer belönas i Idrottsgalan.

Ikväll är det dags för Idrottsgalan och där är Nina Kristell Wergeni, 17år, nominerad till Årets peppare, ett pris som delas ut av Generation Pep. Nina är en fantastisk ledare och förebild, som via Svedala Gymnastikförening lägger stor del av sin fritid att leda barn i gymnastik. Hennes stora drivkraft är att ge alla barn som vill chansen att röra på sig. 

När Gymnastikförbundet når Nina per telefon idag så har hon åkt tåg till Stockholm och precis kommit fram till hotellet,  hon har med sig både mamma, pappa och lillasyster till huvudstaden.

- Det känns nervöst inför kvällen men samtidigt är det en härlig känsla. Allt jag får uppleva i och med denna nominering och alla stora idrottsprofiler som jag kommer att få träffa under kvällen. Det är stort, berättar Nina.

 

Under kvällen fick Lina Sjöberg och Simone Rothe ta emot sina Elitidrottsstipender från Riksidrottförbundet och Svenska Spel. Läs mer om det här: http://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2017/linasjobergochsimonerothetilldelaselitidrottsstipendiet/


Lina Sjöberg, Johan Fyrberg och Simone Rothe på Idrottsgalan. Två välförtjänta stipendiater och tre tjusiga representanter för Svensk Gymnastik.

Vi säger igen grattis till Lina och Simone, samt önskar Nina stort lycka till i kväll!

Idrottsgalan sänds på SVT1 måndagen den 15/1 kl 20.00 och finns på SVT Play till den 14/2.

 

 

Publicerad: 2018-01-15

UPPTÄCK MER