Parkour och tricking kommittén samlades i öst

Under första helgen i februari samlades parkour och tricking kommittén för att diskutera och planera årets insatser.

Pelle Tunell, ordförande för den nationella parkour och tricking kommittén inledde helgen genom att säga så här:

- Vi har mycket att göra idag och dessutom får vi besök från en internationell gäst, nu kör vi!

Inför det här mötet har samtliga ordförande för träningskommittéerna möts och diskuterat utvecklingen av träningsgymnastiken.

Under det mötet identifierades fem områden som viktiga och du kan läsa mer om dessa här

Under helgen har den nationella parkour och tricking kommittén arbetat fram ett antal olika aktiviteter och insatser som ska genomföras under året.

Parkour forum  

Under hösten 2018 kommer kommittén bjuda in ledare och utövare till ett forum som kommer beröra ämnen så som träning, tävling, utbildning, inspiration med mera. Parkour forum kommer ligga i anslutning till SM i Tricking och Parkour.

Tricking ain’t parkour

Under året kommer kommittén vara representerade på inplanerade mötesplatser i regioner för att marknadsföra tricking som verksamhet och på så sätt öka intresset för verksamheter och till vidare utbildning. Målet är att hjälpa föreningar att bredda sitt utbud.  

Inspiration regionen

Kommittén kommer ta fram stödmaterial och stödpersoner till våra åtta regioner för att på så sätt kunna sprida parkour och tricking till nya målgrupper och stärka samarbetet med de regionala kommittéerna.

Nationella tävlingar

Under året kommer både kval och SM tävlingar arrangeras i Parkour och Tricking. Kvaltävlingarna kommer ske innan den sista juli både genom fysiska tävlingar och via videokval. SM i Parkour och Tricking kommer gå av stapeln under en och samma helg under hösten 2018.

Vi jobbar just nu med att få fram arrangörer för dessa tävlingar och kommer löpande kommunicera ut fastställda datum för samtliga tävlingar här


Under mötet fick kommittén besök av Charles Perriere en av grundarna av parkour och vice ordförande i FIG kommission för parkour. En längre intervju och artikel om det mötet kommer publiceras längre fram men Johan Vaggan sammanfattar kort mötet såhär:

- Efter mötet med Charles känns det mycket tydligare kring hur Parkour World Cup kommer att gå till och att man hela tiden försöker lyssna på utövarna. Charles kändes direkt som en i gänget avslutar Vahagn Mikaelyan.

Kommunikation

Vi har idag två olika hemsidor som vi kommunicerar genom dels http://www.gymnastik.se/traning/Parkour/ där du som förening och ledare kan få information om verksamheten, läsa nyheter, läsa reglementen och få information om tävlingar och hitta kontaktinformation till kommittén och pktr.se där du som utövare kan få inspiration genom tutorials och evenemang.

-  

Vi har stora utmaningar framför oss inom tävling och utbildning på avancerad nivå. Men vi får inte glömma bort att fokusera på majoriteten av våra medlemmar som varken tävlar eller går utbildningar, utan tränar för att nå sin fulla potential avslutar Pelle Tunell.

Du kan läsa mer om medlemmarna i kommittén och hitta deras kontaktuppgifter här

Publicerad: 2018-02-06

UPPTÄCK MER