GF Näset växer

- År 2010 var vi cirka 200 medlemmar och nu åtta år senare är vi nästan 530 medlemmar och har ökat antalet barn- och ungdomsgrupper rejält, inleder Cecilia Thulin, ordförande i föreningen.

- I GF Näset har våra 12 barn- och ungdomsgrupper fokus på glädjen i att tillhöra en grupp, rörelse och möjlighet att lära sig nya saker fortsätter Cecilia. 

Skulle du kunna berätta lite om en grupp inom er verksamhet?

- Vi har en grupp för 6-7 år på onsdagar och redan på morgonen börjar snacket om att ”i kväll är det gympa"! Verksamheten består av stationsträning i en gymnastiksal där vi tränar styrka och smidighet, hopp, matta, ringar och räck. Vi brukar försöka att vara lika många ledare som stationer för att på så sätt hjälpa alla i gruppen och avslutar alltid med en kort lek eller dans och en ramsa.

Finns det någon rolig händelse som gruppen varit med om det senaste året?

- Gruppen gjorde succé under fjolårets våruppvisning i föreningen. Vi hade film som tema och gruppen representerade Annie och alla hade röda peruker på sig och inledde numret med att låtsas städa till tonerna av Annie-musiken.


Vad har ni för utmaningar framöver?

- Halltider är en utmaning då vi som förening växer och nya grupper startas upp i stort sett varje hösttermin.

Administrationen är en annan utmaning som kommer i och med att vi bli fler medlemmar och på sikt hoppas vi kunna anlita en kanslist för att på så sätt avlasta styrelsen och ledarna. Gympa ska vara roligt och alla kan vara med, avslutar Cecilia Thulin.

Fakta om GF Näset:

Bildades: 1965

Bedriver verksamhet inom: familjegymnastik, Bamsegympa, barngymnastik, truppgymnastik för pojkar och flickor, motion och vattengympa.

Aktivitetsledare: 40 st

Organisationsledare: 6 st som utgör styrelsen, kommittéer och utskott

Medlemmar: 530 st

Verksamheten bedrivs i: Idrottshall

Vill du veta mer om GF Näset? Klicka här

Publicerad: 2018-02-14

UPPTÄCK MER