Ny kurs: Alla kan gympa

Under våren har ett författarteam påbörjat manusarbetet för en helt ny kurs för Alla kan gympa.

Författarteamet består av (från vänster på bilden); Sussan Eriksson, Birgitta Green, Gun Ståhl och Inger Johansson.

Utbildningen kommer bestå av 20 lektioner (á 45 min) och innehålla avsnitt om bland annat begrepp, kommunikation, hjälpmedel, bemötande och lektionsplaneringar. Förkunskapskrav för denna utbildning kommer vara Baskurs Barn och Ungdom (som under hösten kommer ersättas av Gymnastikens Baskurs - träning och tävling).

Kursen kommer vara en fortsättning på den 3 timmarskurs som finns idag. Även den kursen kommer göras om och och blir då 5 lektioner (á 45 min) och kommer kunna utföras på distans via webben.

Material under framtagning

I slutet av januari anordnade SISU, som är det förlag som Gymnastikförbundet arbetar tillsammans med, en workshop med författarna för att ge dem input inför sitt uppdrag.

Ämnen som diskuterades under dagen var till exempel vilket tilltal ska vi ha när vi skriver, hur vi skriver för webben, hur kan kurswebben struktureras, vad ska vara förberedande inläsningsmaterial och vad ska gås igenom på kurstillfällen. 


 

Samtidigt planeras nu vilka utbildare som ska hålla i denna utbildning och hur lanseringen, vilken planeras till hösten 2018, ska genomföras.

Birgitta Green ordförande i den nyligen inrättade nationella kommittén för alla kan gympa och en av författarna till den nya utbildningen sammanfattar arbetet såhär:

- Det känns väldigt roligt och inspirerande att ta fram en ny utbildning och jag kan inte vänta tills den äntligen är klar.

Det kan inte vi heller!

Vill du hålla dig uppdaterad kring vad som sker inom ramen för det nya utbildningssystemet? Läs mer här

Publicerad: 2018-02-21

UPPTÄCK MER