Bronsglans på NM i rytmisk gymnastik

Efter den första tävlingsdagen under NM i rytmisk gymnastik stod det klart att det svenska laget tog en bronsmedalj i den individuella klassen. Cassandra Pettersson stod för den främsta svenska placeringen genom sin sjundeplats.

Under söndagens grenfinaler togs ytterligare sex bronsmedaljer.

På lördagens individuella tävling för seniorer var det Finland som tog de två topplaceringarna följt av en norska som tog bronset. Cassandra Pettersson, Örnsköldsvik, var bästa svenska och kom på en sjunde plats efter en fin insats. Laget som bestod av Cassandra Pettersson, Winny He, Clara Göthberg, Wilma Mårtensson och Alma Wikström tog bronsplatsen.

Lördagens tävling resulterade i ett antal grenfinaler för några av de svenska seniorerna samt för junioren Meja Engdahl Petersson, som slutade åtta i den individuella mångkampen.

  • Cassandra Pettersson, Örnsköldsvik, tunnband och band
  • Winny He, Stråssa, boll, käglor och band
  • Clara Göthberg, Energo, käglor
  • Meja Engdahl Petersson, Landskrona, tunnband, boll och band

 

I grenfinalerna lyckades Meja Engdahl Petersson ta hem en fin tredjeplats för sitt bollprogram.

 

- De svenska gymnasterna har genomfört bra tävlingar här i Norge. Vissa småmissar har funnits, men som helhet har gymnasterna presterat bra och får med sig fina erfarenheter för framtiden, säger Jenny Engdahl, förbundskapten för det svenska landslaget i rytmisk gymnastik.

 

I trupptävlingen hade GF Uppsalaflickorna stora förhoppningar och lyckades knipa brons i både i tunnband och boll/rep. Även juniortruppen från Uppsala fick med sig en bronsmedalj hem i grenen band.

 

I klassen DTQ, där man tävlar två, tre eller fyra gymnaster tog duon bestående av Winny He och Wilma Skanse (Stråssa) brons i seniorklassen och Sandra Andersson och Ellen Kastensson delade fjärdplatsen. Mira Ljungman och Fidelie Uddén, som bildar en juniorduo kom även de på en tredje plats.


Stort grattis till alla gymnaster och tränare för ett fint genomfört NM som verkligen strålade i brons!

 Alla resultat hittar du här.

 

Publicerad: 2018-03-04

UPPTÄCK MER